Πρώην αρχικατάσκοπος Ομπάμα: Ανησυχώ που ο Τραμπ ελέγχει το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο

Πρώην αρχικατάσκοπος Ομπάμα: Ανησυχώ που ο Τραμπ ελέγχει το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο Facebook Twitter
0

Ο πρώην διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζέιμς Κλάπερ, δήλωσε σήμερα πως τον φοβίζει η ιδέα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να πάρει αποφάσεις μόνος του όσον αφορά μια πυρηνική επίθεση.


«Διερωτώμαι πραγματικά για το κατά πόσον είναι ικανός και κατάλληλος για να ασκεί αυτό το αξίωμα, κι αρχίζω να διερωτώμαι για τα κίνητρά του», δήλωσε ο Τζέιμς Κλάπερ στο CNN, όπου ήταν προσκεκλημένος ως αναλυτής.


Ο Κλάπερ σχολίαζε σε μια συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε σε υποστηρικτές του το βράδυ της Τρίτης στο Φοίνιξ, στην Πολιτεία της Αριζόνας: ο ρεπουμπλικάνος καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον του Τύπου κι εναντίον γερουσιαστών του κόμματός του, σε μια μακρά και ασυνάρτητη ομιλία.


Ο Τραμπ «μπορεί να αποτελεί» μια απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, πρόσθεσε ο Κλάπερ. «Με ανησυχεί το ότι έχει πρόσβαση στους κωδικούς των πυρηνικών όπλων» των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο ίδιος.


«Αν, σε μια έξαρση οργής, αποφασίσει να κάνει κάτι εναντίον του (ηγέτη της Βόρειας Κορέας) Κιμ Γιονγκ Ουν, λίγα πράγματα μπορούν να τον σταματήσουν», είπε ο Τζέιμς Κλάπερ. «Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει ταχεία αντίδραση σε περίπτωση ανάγκης. Ελάχιστα πράγματα μπορούν να φρενάρουν την ενεργοποίηση της πυρηνικής απειλής, και αυτό είναι αρκετά τρομακτικό», πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο 76χρονος Κλάπερ, ο οποίος διορίστηκε DNI από τον Ομπάμα, ήταν επικεφαλής της λεγόμενης κοινότητας των πληροφοριών των ΗΠΑ από το 2010 ως το 2017.


Παρακολούθησε από πολύ κοντά τις ρωσικές προσπάθειες να επηρεαστεί η αμερικανική προεκλογική εκστρατεία που η Ουάσινγκτον κατήγγειλε πέρυσι και αυτός ήταν που ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τραμπ για αυτόν τον φάκελο και άλλους στο πλαίσιο της μεταβίβασης της προεδρίας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και ως την ανάληψη των καθηκόντων του ρεπουμπλικάνου την 20ή Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ