Πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ

Πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ Facebook Twitter
2

Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον, πρώην πράκτορας της CIA, άρχισε μια εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης με σκοπό την απόκτηση ενός πακέτου μετοχών του Twitter, με απώτερο στόχο να κλείσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο αγαπημένο του εργαλείο επικοινωνίας.


«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει πολλά φρικτά πράγματα στο Twitter. Τα μηνύματά του, που ενθαρρύνουν τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής ή καλούν σε βία εναντίον δημοσιογράφων, βλάπτουν αυτή τη χώρα και θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους της. Αλλά το να απειλεί τη Βόρεια Κορέα με πυρηνικό πόλεμο πάει το πράγμα σε άλλο επίπεδο, είναι επικίνδυνο. Πρέπει να διαγραφεί ο λογαριασμός του», τόνισε η Πλέιμ Ουίλσον σε ένα κείμενο που ανήρτησε στο GoFundMe.


Το σχέδιό της είναι απλό, αν και ανέφικτο: να συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει μετοχές του Twitter και κατόπιν να πιέσει τη διοίκηση της επιχείρησης να κλείσει τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ.


Η χρήση που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη. Τα απροσδόκητα κι ενίοτε παράταιρα μηνύματά του αφήνουν κάποιες φορές άναυδα ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής του, όπως για παράδειγμα τον Ιούλιο, όταν σε τρεις αναρτήσεις του γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να απαγορευτεί στους διαφυλικούς να υπηρετούν ή να εργάζονται στον αμερικανικό στρατό.


Ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί για να εκφράζεται τις περισσότερες φορές τον προσωπικό του λογαριασμό (@realDonaldTrump), όχι τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας (@POTUS).


Έχει διαγράψει πολλές από τις αναρτήσεις του, ειδικά κάποιες που είχαν λάθη πληκτρολόγησης, προκαλώντας την αγανάκτηση των επικριτών του. Ο νόμος στις ΗΠΑ ορίζει ότι όλα τα δημόσια μηνύματα του προέδρου αρχειοθετούνται.


Ο Τραμπ έχει εξάλλου αποκλείσει πολλούς χρήστες του ιστοτόπου. Πολλοί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στον λογαριασμό του.


Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον, πρώην στέλεχος της CIA, είδε την καριέρα της να τερματίζεται μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο διπλωμάτης σύζυγός της το 2003 για τα ψέματα της κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους όσον αφορά την απειλή που υποτίθεται ότι αποτελούσε το Ιράκ. Κατόπιν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σε αντίποινα φρόντισαν να διαρρεύσει στον Τύπο η ταυτότητά της και η ιδιότητά της, μολονότι το να αποκαλύπτεται η ταυτότητα πράκτορα της CIA είναι ομοσπονδιακό έγκλημα στις ΗΠΑ.


Η εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης της Πλέιμ Ουίλσον, που άρχισε την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε συγκεντρώσει πάντως ως νωρίτερα σήμερα παρά μόλις 6.000 δολάρια. Η μετοχή του Twitter νωρίτερα σήμερα είχε τιμή αγοράς 16,77 δολάρια στη Γουόλ Στριτ, κάτι που σημαίνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στα 12,37 δισεκ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Κατ' αρχήν, ζήσε Μάη μου...Δεύτερον, ας γράφει ό, τι θέλει και όπου θέλει, αυτός και κάθε άλλος Ντόναλντ ή Παύλος...Σημασία έχει να τους αντιμετωπίζει κατάλληλα το ακροατήριό τους και η Πολιτεία, όχι ο ιδιοκτήτης του μέσου.