Απεργία την Πρωτομαγιά

«Εγκέφαλος» των επιθέσεων στην Καταλονία ο ιμάμης της Ριπόλ- Προφυλακίστηκαν δύο ύποπτοι

«Εγκέφαλος» των επιθέσεων στην Καταλονία ο ιμάμης της Ριπόλ- Προφυλακίστηκαν δύο ύποπτοι Facebook Twitter
Ένας από τους συλληφθέντες, ο Ντρις Ουκαμπίρ. Πηγή: EPA
0

Δύο από τους τέσσερις υπόπτους που φέρονται να ανήκουν στον ισλαμιστικό «πυρήνα» που οργάνωσε και εκτέλεσε τις επιθέσεις στην Καταλονία ομολόγησαν στον δικαστή, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν σήμερα, ότι ο ιμάμης της πόλης Ριπόλ ήταν ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών αυτών χτυπημάτων.


Ο Αμπντελμπακί Ες Σατί, ο πρώην ιμάμης της πόλης Ριπόλ όπου διέμεναν τα περισσότερα μέλη του δικτύου, σκοτώθηκε στην έκρηξη που ισοπέδωσε ένα σπίτι, τη νύχτα προτού το βαν πέσει πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη, καθώς η ομάδα έφτιαχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να διαπράξει μια μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση.

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστή που έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις στην Καταλονία ασκήθηκαν διώξεις για διάπραξη δολοφονιών τρομοκρατικού χαρακτήρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστική πηγή.


Οι τέσσερις ύποπτοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δολοφονίες τρομοκρατικού χαρακτήρα, κατοχή εκρηκτικών υλών», επισήμανε αυτή η πηγή. 

Την προφυλάκιση δύο εκ των υπόπτων για τις επιθέσεις στην Καταλωνία διέταξε η ισπανική δικαιοσύνη, ενώ ένας τρίτος ύποπτος θα παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση κι ένας τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.


Οι δικαστές διέταξαν να παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση ο Σαλ Ελ Καρίμπ, ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ στο χωριό Ριπόλ, όπου ζούσαν τα περισσότερα από τα συνολικά 12 μέλη του πυρήνα στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για τη διάπραξη των επιθέσεων. Τον Καρίμπ βαρύνουν υποψίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δολοφονίες τρομοκρατικής φύσης και κατοχή εκρηκτικών».


Ακόμη, ο δικαστής έκρινε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του Μοχάμεντ Αάλα δεν επαρκούν και έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί, υπό όρους.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ