Ισπανία: Νεκρός ο δράστης των επιθέσεων στη Βαρκελώνη (upd)

Ισπανία: Νεκρός ο δράστης των επιθέσεων στη Βαρκελώνη (upd) Facebook Twitter
Γιουνές Αμπουγιακούμπ
0

Η καταλανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σήμερα το απόγευμα σκότωσε τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς.


Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο Μαροκινό, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς, στα δυτικά της Βαρκελώνης, αφού νωρίτερα μια γυναίκα είχε ενημερώσει τις αρχές για την παρουσία ενός υπόπτου στην περιοχή.


"Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελόνη", ανέφερε στο Twitter η Mossos d'Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.


Νωρίτερα η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο Αμπουγιακούμπ είχε σκοτώσει άλλον έναν άνδρα, για να κλέψει το αυτοκίνητό του και να διαφύγει μετά την επίθεση στη λεωφόρο Λα Ράμπλα. 

Μετά την επίθεση στη Ράμπλας, ο οδηγός του βαν σκότωσε έναν άνδρα με μαχαίρι και διέφυγε με αυτοκίνητο


Για τον εντοπισμό του Γιουνές Αμπουγιακούμπ είχε προηγηθεί ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Ισπανίας καθώς αναγνωρίστηκε ως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση της Βαρκελώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίθεση σκότωσε έναν άνδρα με μαχαίρι και διέφυγε με το αυτοκίνητό του.

Αφού οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος στην περίφημη λεωφόρο Ράμπλας της πόλης την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, ο φερόμενος ως ισλαμιστής μαχητής διέφυγε με τα πόδια, κατέλαβε ένα αυτοκίνητο την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να το σταθμεύσει και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, ανέφερε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ που έχει γεννηθεί στο Μαρόκο, στη συνέχεια οδήγησε το αυτοκίνητο πάνω σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ανέφερε η αστυνομία. Βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο, με το πτώμα του άνδρα στο εσωτερικό του.

Ο Αμπουγιακούμπ είναι ο μοναδικός από τους 12 άνδρες που εξακολουθεί να διαφεύγει. Η μητέρα του, η Χανού Γκανιμί, κάλεσε το Σαββατοκύριακο τον γιο της να παραδοθεί, λέγοντας ότι προτιμά να τον δει στην φυλακή παρά νεκρό. Ο Αμπουγιακούμπ ζούσε στη Ριπόλ, μια πόλη βόρεια της Βαρκελόνης, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και La Vanguardia ανέφεραν πως είδαν πλάνα του Αμπουγιακούμπ να φεύγει από τη Ράμπλας και στη συνέχεια να διασχίζει την αγορά τροφίμων Λα Μποκερία, προτού εξαφανιστεί.


Η El Pais δημοσιοποίησε σήμερα πλάνα του CCTV που δείχνουν έναν άνδρα που φοράει ένα μαυρόασμπρο πουκάμισο παρόμοιο με εκείνο που φορούσε ο Αμπουγιακούμπ στην κάμερα ασφαλείας μιας τράπεζας τη νύχτα πριν από την επίθεση.


Ο Αμπουγιακούμπ άρχισε να επιδεικνύει πιο συντηρητική, από θρησκευτική άποψη, συμπεριφορά στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του στο Μαρόκο. Αρνήθηκε να κάνει χειραψία με μια γυναίκα στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη γενέτειρά του τον Μάρτιο, είπαν.


Ο αδελφός του Αμπουγιακούμπ Χουσάιν και τα πρώτα ξεδέλφια του Μοχάμεντ και Όμαρ Χισάμι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από αστυνομικά πυρά στην Καμπρίλς. Όλοι κατάγονταν από τη μικρή μαροκινή πόλη Μριρτ.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM