Ένας ακόμη νεκρός συνδέεται με τις επιθέσεις στην Ισπανία - 15 συνολικά τα θύματα

Ένας ακόμη νεκρός συνδέεται με τις επιθέσεις στην Ισπανία - 15 συνολικά τα θύματα Facebook Twitter
EPA/QUIQUE GARCIA
0

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε στους 15, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Χοάκιμ Φομ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομία συνέδεσε ένα ακόμα περιστατικό με τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα. Δύο ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελώνη, ένας 34χρονος άνδρας από τη Βιλαφράνκα δε Πενεδές, είχε βρεθεί νεκρός στη θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου. Το όχημα είχε διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας αλλά στη συνέχεια είχε επανεμφανιστεί κοντά στη Βαρκελώνη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη, που είχε διαφύγει μετά το μακελειό στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, μαχαίρωσε και σκότωσε τον άνδρα, ενώ του έκλεψε το αυτοκίνητο για να διαφύγει. Ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος είναι ο ύποπτος ως δράστης, καταζητείται.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Σημειώνεται πως 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στη Λα Ράμπλα, ενώ μία γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της μετά την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές μερικές ώρες αργότερα στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πως ένα άλλο περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη σήμερα σχετικά με ένα ύποπτο σακίδιο σε ένα λεωφορείο, όμως η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM