O Λαχντάρ Μπραχίμι θεωρεί εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή του στη Συρία

O Λαχντάρ Μπραχίμι θεωρεί εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή του στη Συρία Facebook Twitter
0

Στα πλαίσια συνάντησης του Λαχντάρ Μπραχίμι με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ-Αράμπι, ο νέος διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι δήλωσε πως έχει αναλάβει «μια πολύ δύσκολη αποστολή»,  αλλά πως «δεν είχε το δικαίωμα» να την αρνηθεί.

«Συνειδητοποιώ πως είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά πιστεύω πως δεν έχω το δικαίωμα να αρνηθώ να προσφέρω μια βοήθεια στο συριακό λαό», δήλωσε από το Κάιρο ο μεσολαβητής.


Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μπραχίμι πρόσθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως σκοπεύει να μεταβεί στη Συρία «μέσα στις επόμενες ημέρες» για να «συναντήσει εκεί αξιωματούχους και ανθρώπους της κοινωνίας των πολιτών, [...] στην πρωτεύουσα και εκτός αυτής».

Ο ίδιος δήλωσε πως «ελπίζει» ότι θα συναντήσει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά πρόσθεσε πως σ' αυτό το στάδιο «δεν γνωρίζει» αν αυτό θα είναι δυνατό.

«Είμαι στην υπηρεσία μόνο του συριακού λαού [...]. Πιστεύω πως ο ΟΗΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν έχουν άλλο συμφέρον παρά αυτό του συριακού λαού», συνέχισε αναφερόμενος στους δύο θεσμούς από τους οποίους έχει εντολή μεσολαβητή.

Από τη μεριά του ο αλ-Αράμπι δήλωσε ότι η ειρηνευτική αποστολή του Μπραχίμι είναι «σχεδόν αδύνατη», εκφράζοντας πάντως την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του διεθνούς απεσταλμένου για να την φέρει σε πέρας.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ