ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών σχεδίαζε τριπλό χτύπημα στη Βαρκελώνη

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών σχεδίαζε τριπλό χτύπημα στη Βαρκελώνη Facebook Twitter
0

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, μια μέρα μετά το τρομοκρατικό στην Ισπανία, υποστήριξε πως οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς σχεδίαζαν «μια επίθεση πολύ μεγαλύτερου εύρους». «Προετοίμαζαν μία ή περισσότερες επιθέσεις. Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (...) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους», είπε ο Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σπίτι σε αυτήν την πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελώνης.

Σήμερα, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας El Espanol επιβεβαιώνει εκ νέου τα λεγόμενά του, αναφέροντας πως ο πυρήνας των τζιχαντιστών σχεδίαζε να επιτεθεί σε τρεις από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Βαρκελώνης και της Καμπρίλς με σκοπό να αιματοκυλήσει την Ισπανία και για αυτόν τον λόγο είχαν νοικιάσει τρία βαν.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, οι τρομοκράτες είχαν προγραμματίσει μια επίθεση πολύ διαφορετική από αυτήν που τελικά εκτέλεσαν καθώς ήθελαν να χτυπήσουν το ναό της Σαγράδα Φαμίλια. Ο δεύτερος στόχος ήταν η λεωφόρος Λας Ράμπλας, ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, και τρίτος στόχος φέρεται να ήταν κατά πάσα πιθανότητα και ένα λιμάνι.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως οι βόμβες που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ήταν παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, το φονικό τους σχέδιο ματαιώθηκε από την έκρηξη σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ, όπου και βρέθηκε μεγάλος αριθμός φιαλών με βουτάνιο καθώς και άλλες εκρηκτικές ουσίες.

Το περιστατικό υποχρέωσε τον πυρήνα τζιχαντιστών να αλλάξει τα σχέδιά του καθώς φοβήθηκαν πως μια έρευνα της αστυνομίας θα οδηγούσε τις αρχές στα ίχνη τους. Έτσι, αποφάσισαν να αυτοσχεδιάσουν οπότε επιτέθηκαν εσπευσμένα στη Βαρκελώνη με μόνο ένα βαν παρασύροντας με αυτό όσο περισσότερα θύματα μπορούσαν.

Σύμφωνα με την El Espanol το ίδιο αυθόρμητο ήταν και το χτύπημα στην Καμπρίλς μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ