Απεργία την Πρωτομαγιά

Αποκαλυπτική στη πρώτη της συνέντευξη η Μπριζίτ Μακρόν: Το μειονέκτημα του Εμανουέλ είναι ότι είναι μικρότερος

Αποκαλυπτική στη πρώτη της συνέντευξη η Μπριζίτ Μακρόν: Το μειονέκτημα του Εμανουέλ είναι ότι είναι μικρότερος Facebook Twitter
0

Η Μπριζίτ Μακρόν, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, επισημαίνει στην πρώτη συνέντευξη που δίνει μετά την εκλογή του Μακρόν, πως θα αναλάβει τον «δημόσιο ρόλο» της με πλήρη διαφάνεια, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Μιλώντας στο περιοδικό Elle, η 64χρονη μιλάει δίχως δισταγμούς για τον κατά 25 χρόνια νεώτερο σύζυγό της. «Το μόνο ελάττωμα του Εμανουέλ, είναι πως είναι νεώτερός μου. Όταν διαβάζω πράγματα για μας, έχω πάντα την εντύπωση ότι διαβάζω την ιστορία κάποιου άλλου» εξηγεί. Η ιστορία μας είναι τόσο απλή, συνεχίζει η Μπριζίτ, «Αν δεν είχα κάνει αυτή την επιλογή, η ζωή θα είχε απλά περάσει από δίπλα μου».

Η Μακρόν υπήρξε η καθηγήτρια θεάτρου του Εμανουέλ Μακρόν όταν αυτός ήταν 16 ετών και πήρε διαζύγιο για να τον παντρευτεί.

Σχετικά με την ενδυνάμωση του ρόλου της Πρώτης Κυρίας, η Μπριζίτ Μακρόν τόνισε ότι «όπως όλες οι προκάτοχοί μου, θα αναλάβω τον δημόσιο ρόλο μου, όμως οι Γάλλοι θα γνωρίζουν πλέον ποια μέσα έχουν τεθεί στη διάθεσή μου». Ο ρόλος αυτός θα καθορισθεί όχι από έναν νόμο, αλλά από έναν χάρτη διαφάνειας που θα επισημαίνει ότι δεν λαμβάνει αμοιβή και θα διευκρινίζει τις αποστολές και τα μέσα της.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία μιας θέσης «Πρώτης Κυρίας», όπως στις ΗΠΑ, είχε προταθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν μέχρι που συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 300.000 υπογραφές πολιτών για να μη συμβεί αυτό.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ