Ινδία: Γέννησε η 10χρονη που βιάστηκε από τον θείο της - Η ίδια δεν γνωρίζει πως ήταν έγκυος

Ινδία: Γέννησε η 10χρονη που βιάστηκε από τον θείο της - Η ίδια δεν γνωρίζει πως ήταν έγκυος Facebook Twitter
Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ινδία, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. EPA/MONEY SHARMA
0

Ένα μωρό κοριτσάκι έφερε στον κόσμο μία 10χρονη στην Ινδία, η οποία έμεινε έγκυος αφότου βιάστηκε από τον θείο της. Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε απορρίψει το αίτημα της οικογένειάς της και δεν της επέτρεψε να προχωρήσει σε άμβλωση.

Όπως μεταδίδει το BBC, το 10χρονο κορίτσι δεν γνωρίζει ότι γέννησε. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της είχαν πει ότι έχει φουσκωμένη κοιλιά λόγω μίας μεγάλης πέτρας στο στομάχι της. Το παιδί νομίζει ότι υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεσή της.

Το μωρό, που ζυγίζει 2,5 κιλά, γεννήθηκε με καισαρική στις 6.52 (ώρα Ελλάδας) σε νοσοκομείο της πόλης Τσαντιγκάρ. Αξιωματούχος δήλωσε στο BBC πως τόσο η μητέρα, όσο και το νεογέννητο είναι καλά.

Η 10χρονη είχε καταγγείλει πως βιάστηκε από τον θείο της αρκετές φορές τους τελευταίους εφτά μήνες, και ο θείος της συνελήφθη. Η εγκυμοσύνη της έγινε γνωστή μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να επιτραπεί η άμβλωση. Αφότου το εφετείο απέρριψε το αίτημά τους, απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, που επίσης δεν επέτρεψε την άμβλωση στην 32η εβδομάδα της κύησης καθώς μία επιτροπή γιατρών έκρινε πως η διακοπή της εγκυμοσύνης σε αυτό το στάδιο θα ήταν «υπερβολικά επικίνδυνη».

Οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στην Ινδία μετά την 20η εβδομάδα κύησης, εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο.

Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να καταγγείλουν την επίθεση εναντίον τους φοβούμενα τον στιγματισμό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM