Σεούλ: Η Β. Κορέα θα περάσει την κόκκινη γραμμή εάν τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο

Σεούλ: Η Β. Κορέα θα περάσει την κόκκινη γραμμή εάν τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο Facebook Twitter
EPA/YONHAP SOUTH KOREA
0

Η Βόρεια Κορέα θα «περάσει την κόκκινη γραμμή» εάν τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας.


«Θα θεωρούσα ότι η Βόρεια Κορέα περνά μια κόκκινη γραμμή εάν εκτοξεύσει και πάλι έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και τοποθετήσει σε αυτόν μια πυρηνική κεφαλή», δήλωσε ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής του.


Ο Μουν έχει κατ' επανάληψη καλέσει τη Βόρεια Κορέα «να μην περάσει την κόκκινη γραμμή», αλλά δεν είχε διευκρινίσει στο παρελθόν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους στο Σαντιάγο της Χιλής ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι αναφορικά με το θέμα της Βόρειας Κορέας και ότι τα κράτη της Λατινικής Αμερικής θα πρέπει να διαρρήξουν τους δεσμούς τους με την Πιονγιάνγκ.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος στρατηγικής του Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «στρατιωτική λύση» στις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας λόγω του βεληνεκούς του πυροβολικού της Πιονγιάνγκ που φθάνει έως την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.


«Μέχρι να λύσει κάποιος αυτό το σκέλος της εξίσωσης και να μου δείξει ότι 10 εκατ. άνθρωποι στη Σεούλ δεν θα πεθάνουν μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από τη χρήση συμβατικών όπλων, δεν γνωρίζω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ», δήλωσε ο Μπάνον στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The American Prospect.


Ο Μπάνον είπε επίσης ότι πιέζει την αμερικανική κυβέρνηση να υιοθετήσει μια σκληρότερη γραμμή σε ό,τι αφορά το εμπόριο με την Κίνα και να μην θέσει τις καταγγελίες για τις εμπορικές της πρακτικές σε δεύτερη μοίρα με την ελπίδα ότι το Πεκίνο θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν.


«Για εμένα, ο οικονομικός πόλεμος με την Κίνα είναι τα πάντα. Και πρέπει να επικεντρωνόμαστε μανιωδώς σε αυτό», δήλωσε ο Μπάνον στο American Prospect.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM