Νέες περιπέτειες για τον Τραμπ: Ο επικεφαλής σύμβουλός του δηλώνει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για τη Β. Κορέα

Νέες περιπέτειες για τον Τραμπ: Ο επικεφαλής σύμβουλός του δηλώνει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για τη Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Νέες εσωτερικές κόντρες στα ενδότερα της κυβέρνησης Τραμπ έχει προκαλέσει η διφορούμενη σε πολλά σημεία συνέντευξη του υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού του Αμερικανού Προέδρου.

O κύριος υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, σε συνέντευξή του στο περιοδικό American Prospect, δηλώνει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για το θέμα της Βόρειας Κορέας, ενώ  αποκαλεί τους ακροδεξιούς «κλόουν».


Ο Μπάνον, ο οποίος θεωρείται ο εμπνευστής της εθνικιστικής ατζέντας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είναι άγνωστο γιατί επέλεξε για τη συνέντευξη αυτά τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του.


Οι δηλώσεις του Μπάνον δεν σταμάτησαν εκεί αλλά ο υπεύθυνος του στρατηγικού σχεδιασμού την κυβέρνησης ανέφερε ότι θα εκδιώξει τους αντιπάλους του μέσα στην κυβέρνηση που «τα κάνουν πάνω τους».

Σχετικά με την Κίνα, σημείωσε: «Είμαστε σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα. Είναι μέσα σε όλα τα γραπτά τους. Δεν ντρέπονται να ομολογούν τι κάνουν. Ένας από εμάς τους δύο πρόκειται να γίνει ο ηγεμόνας του κόσμου ολόκληρου μέσα σε 25 ή 30 χρόνια, και θα είναι εκείνοι, εάν εμείς ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι. Στο θέμα της Κορέας απλώς παίζουν μαζί μας. Είναι απλώς ένα τσίρκο».

Επίσης ο Μπάνον διαμήνυσε: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για τις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας, ξεχάστε το. Μέχρι κάποιος μπορεί να λύσει το μέρος της εξίσωσης που θα μου αποδεικνύει πως 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεούλ δεν θα πεθάνουν στα πρώτα 30 λεπτά μίας σύρραξης με συμβατικά όπλα, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ, μας έχουν στο χέρι».


Όπως γράφει η Guardian, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν σχολιάσει τις δηλώσεις Μπάνον ακόμη.

Όταν ο ίδιος ο Τράμπ ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου, εάν θα παραμείνει στη θέση του ο επικεφαλής της στρατηγικής του, ο πρόεδρος απάντησε με νόημα: «Θα δούμε.»

Με πληροφορίες Guardian/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ