Σχολείο καταργεί τη δουλειά για το σπίτι

DC Breaking Local News Weather Sports FOX 5 WTTG
2

Οι μαθητές ενός σχολείο του Μέριλαντ μπορούν να γυρίσουν σπίτι ήσυχοι ότι δεν απαιτείται άλλη δουλειά. Αυτό που πρέπει να κάνουν μόνο είναι να διαβάζουν ένα βιβλίο της επιλογής τους για 30 λεπτά κάθε βράδι, γράφει το Fox 5.

H ιδέα ήταν της Στέφανι Μπραντ, η οποία έγινε διευθύντρια του σχολείου πριν από δύο χρόνια. Μετά από έρευνα ανακάλυψε μαζί με τους συναδέλφους της ότι «έδιναν δουλειά στο σπίτι επειδή έτσι νόμιζαν ότι πρέπει να κάνουν» κι όχι επειδή αυτό βοηθούσε πραγματικά τους μαθητές.

  

Η σχετική διεύθυνση εκπαίδευσης έδωσε την άδεια στην Μπραντ να δοκιμάσει την ιδέα της και οι γονείς στηρίζουν τη νέα μέθοδο. «Όταν ο γιος μου γυρίζει σπίτι έχει χρόνο να χαλαρώσει. Και πιστεύω ότι τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να χαλαρώσουν» είπε ένας.

Τώρα οι μαθητές πηγαίνουν στη βιβλιοθήκη κάθε μέρα αντί για μια φορά την εβδομάδα, που ισχύει για τα υπόλοιπα σχολεία και το σχέδιο φαίνεται ότι λειτουργεί καλά: οι μαθητές της 5ης τάξης παρουσίασαν επάρκεια 72%  στα μαθηματικά και 81% στην ανάγνωση σύμφωνα με τις κρατικές εξετάσεις. Σε ένα σχολείο που το 70% των μαθητών δε μιλάει αγγλικά στο σπίτι αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσοστό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εδώ, αν ένας εκπαιδευτικός με διάθεση να προσφέρει και να δοκιμάσει κάτι άλλο πέρα από τα τετριμμένα, πρότεινε κάτι τέτοιο, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον φάνε, συνάδελφοι και γονείς. Η δουλειά για το σπίτι κάθε άλλο παρά προάγει τη μάθηση και την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, όχι μόνο ενός μικρού μαθητή αλλά κι ενός μεγαλύτερου. Χρειάζονται να υιοθετηθούν μαθητοκεντρικές και άλλες καινοτόμες πρακτικές, ώστε η δουλειά που έχει πραγματική σημασία να γίνει, να γίνεται εντός σχολείου για να μην έχουν ανάγκη οι μαθητές φροντιστήρια και ιδιαίτερα.
Δυστυχώς είμαστε έτη φωτός μακριά από αυτές τις μεθόδους..όταν για γονείς και κοινωνία καλή δασκάλα είναι αυτή που βάζει τα περισσότερα για το σπίτι..! Το πρώτο που ρωτούν είναι ''τί σας έβαλε η δασκάλα για αύριο?'' Δεν είναι τραγικό?..Εδώ στο νηπιαγωγείο ρωτούσαν τη μάνα μου, σε ποιο φροντιστήριο να στείλουν τα παιδιά τους Αγγλικά..!!!Ήμαρτον!..