Τουρκία: Φόρος τιμής στον «μάρτυρα» αστυνομικό που δολοφόνησε με μαχαίρι μέλος του ΙΚ

Τουρκία: Φόρος τιμής στον «μάρτυρα» αστυνομικό που δολοφόνησε με μαχαίρι μέλος του ΙΚ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον «μάρτυρά» της, ηλικίας 24 ετών, που σκοτώθηκε χθες βράδυ όταν του επιτέθηκε φερόμενο μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είχε μόλις συλλάβει και οδηγούσε στο αστυνομικό τμήμα, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο «μια επίθεση ευρείας κλίμακας».


Ο Σινάν Ατζάρ δολοφονήθηκε χθες το βράδυ με μαχαίρι έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης από έναν άνδρα, που φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και τον οποίο είχε συλλάβει νωρίτερα καθώς θεωρείτο ύποπτος ότι προετοίμαζε επίθεση.


Ο νεαρός αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι συνάδελφοί του πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη.


«Ο άνθρωπος που συνελήφθη ήταν ένας τρομοκράτης ο οποίος καταζητείτο παγκοσμίως», επισήμανε σε μια τελετή μνήμης ο Μουσταφά Τζαλισκάν, αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. «Οι φίλοι μας σταμάτησαν αυτόν τον άνδρα. Απέτρεψαν μια επίθεση ευρείας κλίμακας» συνέχισε ο αστυνομικός διευθυντής, όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.


Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο άνδρας μπόρεσε να μεταφέρει πάνω του το μαχαίρι παρά τη σύλληψή του.


Συντετριμμένη, η μητέρα του Σινάν Ατζάρ υποβασταζόταν καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο Ατζάρ θα ταφεί στη γενέτειρά του, την Προύσα, νότια της Κωνσταντινούπολης.


Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν και Καντίρ Τομπάς, παρέστησαν επίσης στην τελετή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM