MET GALA 2024

Αφγανιστάν: Ένοπλοι σκότωσαν δύο γυναίκες έξω από αεροπορική βάση που διαχειρίζονται οι ΗΠΑ

Αφγανιστάν: Ένοπλοι σκότωσαν δύο γυναίκες έξω από αεροπορική βάση που διαχειρίζονται οι ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Δύο Αφγανές, οι οποίες εργάζονταν με συμβάσεις για μια εταιρεία ασφαλείας και έκαναν σωματική έρευνα σε πρόσωπα που εισέρχονταν στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, κοντά στην Καμπούλ, σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ άλλες δύο τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Οι τέσσερις γυναίκες έγιναν στόχος των πυρών δύο ενόπλων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έξω από τη βάση, δήλωσε η Ουαχίντα Σακάρ, μια εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν.


«Οι δύο από αυτές σκοτώθηκαν και οι (σ.σ. άλλες) δύο τραυματίστηκαν», διευκρίνισε η εκπρόσωπος. «Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν», συμπλήρωσε η ίδια.


Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια αυτή μέχρι στιγμής. Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, δήλωσε ότι προσπαθεί να εξακριβώσει τι συνέβη.


Τον Ιούνιο έξι Αφγανοί, εργαζόμενοι σε μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που παρέχει υπηρεσίες στο Μπαγκράμ, σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν στη βάση. Την ευθύνη για εκείνη την ενέργεια είχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν.


Ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος διαχειρίζεται τη βάση Μπαγκράμ -η οποία είναι η μεγαλύτερη που διαθέτουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν- δεν έκανε κανένα σχόλιο για την επίθεση.


Ο αριθμός των Αφγανών που εργάζονται στη βάση μειώθηκε κατά πολύ πέρυσι, όταν ένας μηχανικός ζώστηκε ένα γιλέκο με εκρηκτικά και το πυροδότησε στο εσωτερικό της Μπάγκραμ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί και να τραυματιστούν άλλοι 17 άνθρωποι.

Διεθνή
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM