«Στρατιωτικές επιλογές» συζήτησαν ΗΠΑ και Ν. Κορέα μετά την εκτόξευση του βορειοκορεάτικου πυραύλου

«Στρατιωτικές επιλογές» συζήτησαν ΗΠΑ και Ν. Κορέα μετά την εκτόξευση του βορειοκορεάτικου πυραύλου Facebook Twitter
0

Κορυφαίοι αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συζήτησαν σχετικά με τις «επιλογές μιας στρατιωτικής αντίδρασης», μετά τη νέα εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Πιονγιάνγκ, γνωστοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.


Τις «επιλογές» αυτές συζήτησαν αρχικά ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, και ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, επικεφαλής της διοίκησης Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίοι αργότερα συνομίλησαν για αυτές με τον στρατηγό Λι Σουν-τζιν, αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

«Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης οι Ντάνφορντ και Χάρις επαναβεβαίωσαν την αταλάντευτη δέσμευση τους στη συμμαχία ΗΠΑ - Δημοκρατίας της Κορέας. Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν επίσης στρατιωτικές επιλογές αντίδρασης», δήλωσε ο πλοίαρχος Γκρεγκ Χιξ, εκπρόσωπος του Ντάνφορντ.

  

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα), ο οποίος κατέπεσε στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών της ακτών της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας σημειώσε πως ο πύραυλος ενδέχεται να έφθασε σε ύψος μεγαλύτερο των 3.000 χιλιομέτρων. Ιάπωνες αξιωματούχοι προσδιόρισαν λίγο νωρίτερα ότι ο πύραυλος έκανε μια πτήση που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και κατέπεσε στα ύδατα της Ιαπωνίας, εντός της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης (ΑΟΖ), χωρίς πάντως να αναφερθούν ζημιές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM