Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο που έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο που έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας Facebook Twitter
EPA/KCNA (φωτογραφία αρχείου)
0

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ακόμα βαλλιστικό πύραυλο, σύμφωνα με ιαπωνικά και νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι εντόπισε μια νέα εκτόξευση πυραύλου - ο οποίος θεωρεί πως ήταν βαλλιστικός - από τη Βόρεια Κορέα. Συμπλήρωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης της τροχιάς που διέγραψε και άλλων στοιχείων της πτήσης για να συγκεντρώσει σαφέστερες πληροφορίες, όπως γνωστοποίησε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (23:41 τοπική ώρα, 17:41 ώρα Ελλάδας) ο οποίος κατέπεσε στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, μετέδωσε συγκεκριμένα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως ο πύραυλος κατέπεσε πιθανόν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας. Ο Άμπε συγκάλεσε κατεπειγόντως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και τόνισε ότι το Τόκιο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ιαπώνων.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας σημειώσε πως ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) από τη Βόρεια Κορέα, ενδέχεται να έφθασε σε ύψος μεγαλύτερο των 3.000 χιλιομέτρων.

Ιάπωνες αξιωματούχοι προσδιόρισαν λίγο νωρίτερα ότι ο πύραυλος έκανε μια πτήση που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και κατέπεσε στα ύδατα της Ιαπωνίας, εντός της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης (ΑΟΖ), χωρίς πάντως να αναφερθούν ζημιές. 

Η νέα εκτόξευση σημειώθηκε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη επιτυχή δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγιάνγκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM