Συζητείται ψηφιακό φακέλωμα στην Αυστραλία

Συζητείται ψηφιακό φακέλωμα στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Ξανά στο προσκήνιο ήρθε η συζήτηση για τις προσωπικές ελευθερίες και το απαραβίαστο των προσωπικών δεδομένων στην Αυστραλία, μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τις εταιρείες του διαδικτύου να διατηρούν, τουλάχιστον για δύο χρόνια, όλες τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των πελατών τους και στοιχεία για τους ιστότοπους που επισκέπτονται για να μπορούν να διαπιστώσουν τι βλέπουν και τι τους ενδιαφέρει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις, προερχόμενες από νομικούς κύκλους και οργανώσεις που ασχολούνται με την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών, η αρμόδια για το θέμα και ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκολα Ρόξον, δήλωσε, προκειμένου να καθησυχάσει την κοινή γνώμη για το αμφιλεγόμενο σχέδιο, ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε πρόσβαση στις πληροφορίες να έχουν μόνον η αστυνομία και όσες υπηρεσίες ασχολούνται με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σημειώνεται ότι το θέμα εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά η υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει προς το παρόν καμιά απόφαση.

Η κ. Νίκολα Ρόξον υποστήριξε ότι η διατήρηση των δεδομένων θα συμβάλει στο να μπορεί η αστυνομία να συνεχίσει να ερευνά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, υποθέσεις μετά από πολλά χρόνια κάτω από το φως νέων στοιχείων.

«Αν στερήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη δυνατότητα προσφυγής σε νέα στοιχεία που μπορούν να προκύψουν από αυτές τις πληροφορίες, αυτό στρέφεται κατά της ασφάλειας της χώρας», κατέληξε η Νίκολα Ρόξον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM