Σεισμός

Ο συριακός στρατός έφτασε στην αλ Σόχνα, το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στη Χομς

Ο συριακός στρατός έφτασε στην αλ Σόχνα, το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στη Χομς Facebook Twitter
0

Προ των πυλών της αλ Σόχνα, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκονται οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις  στην επαρχία Χομς ανέφερε την Παρασκευή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κατάληψη της πόλης που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές από το 2015, θα επιτρέψει στις συριακές ένοπλες δυνάμεις να προωθηθούν στη γειτονική επαρχία Ντέιρ Εζόρ για να καταδιώξουν τους μαχητές του ΙΚ.

Οι στρατιώτες του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενοι από τη ρωσική αεροπορία, «έφτασαν τη νύχτα στην περιφέρεια της αλ Σόχνα», σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, έκανε λόγο για «σφοδρές μάχες» μεταξύ του στρατού και των τζιχαντιστών, προσθέτοντας ότι το καθεστώς βομβαρδίζει τις θέσεις των τελευταίων «με το πυροβολικό και με ρουκέτες».

Ταυτόχρονα, ρωσικά βομβαρδιστικά πλήττουν θέσεις του ΙΚ μέσα και έξω από την πόλη.

Η Αλ Σόχνα, που απέχει 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Παλμύρας, είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του ΙΚ στη Χομς. Η πόλη αυτή απέχει μόλις 50 χλμ. από την επαρχία Ντέιρ Εζόρ και περιβάλλεται από πολλά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι τοπικοί διοικητές του ΙΚ έχουν διαφύγει στα βουνά γύρω από την πόλη.

Ο συριακός στρατός διεξάγει από τον Μάιο μια μεγάλη εκστρατεία στην περιοχή της «μπαντίγια», δηλαδή στη συριακή έρημο, μια έκταση 90.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που περιλαμβάνει τις επαρχίες Χομς, Χάμα και Ράκα. Η «μπαντίγια» συνορεύει επίσης με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ