Χάος και πάλι στη Βενεζουέλα: Άλλοι δυο θάνατοι σε διαδηλώσεις

Χάος και πάλι στη Βενεζουέλα: Άλλοι δυο θάνατοι σε διαδηλώσεις Facebook Twitter
0

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα προετοιμάζεται σήμερα για τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει με στόχο να αυξήσει την πίεση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και για να καταγγείλει τις επικείμενες εκλογές για τη συντακτική συνέλευση.

 

Σύμφωνα με την Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, χθες καταγράφηκε επίπεδο συμμετοχής στην απεργία 92% σε όλη τη χώρα.

 

Από την πλευρά του ο Μαδούρο επεσήμανε: «Η απόπειρα κήρυξης επ’ αόριστον γενικής απεργίας ηττήθηκε».

 

Συνολικά 105 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την 1η Απριλίου όποτε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης. Δύο άνδρες, 16 και 30 ετών, σκοτώθηκαν χθες.

 

Οδοφράγματα είχαν στηθεί σε πολλούς δρόμους και καταστήματα παρέμειναν κλειστά, κυρίως στις νοτιοδυτικές και ανατολικές συνοικίες του Καράκας, παραδοσιακά προπύργια της αντιπολίτευσης.

 

Στο Μπέλο Κάμπο, στο ανατολικό Καράκας, οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν ως αργά τη νύκτα. Μια βροχή από πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα έπεσε από τις πολυκατοικίες εναντίον στρατιωτών.

 

Στο διπλωματικό πεδίο οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη την επιβολή κυρώσεων εις βάρος 13 νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ