Λευκός Οίκος: Στρατιωτική η απόφαση Τραμπ να μην υπηρετούν transgender στις ένοπλες δυνάμεις

Λευκός Οίκος: Στρατιωτική η απόφαση Τραμπ να μην υπηρετούν transgender στις ένοπλες δυνάμεις Facebook Twitter
2

Η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει σε transgender να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι μια στρατιωτική απόφαση και ο Λευκός Οίκος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με το Πεντάγωνο για να καθορίσει τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής αυτής, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Άμυνας χρειάζεται να συνεργαστούν για να καθορίσουν την νόμιμη εφαρμογή αυτής της πολιτικής και φαντάζομαι ότι το υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει την πρωτοβουλία σχετικά με αυτό το θέμα», τόνισε η Σάντερς σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος με αναρτήσεις του στο Twitter γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή, επικαλούμενος το «τρομερό ιατρικό κόστος» και τη «διαταραχή» που θα έφερναν οι διαφυλικοί στο στράτευμα.

Στο μεταξύ, η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τσέλσι Μάνινγκ, της πρώην αναλύτριας του αμερικανικού στρατού που πρόσφατα αποφυλακίστηκε μετά από επτά χρόνια καθώς είχε καταδικαστεί για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων στον ιστότοπο Wikileaks.

«Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος στρατός στη Γη παραπονιέται για μία χούφτα τρανς άτομα αλλά χρηματοδοτεί τα F-35 (σ.σ εννοεί τα νέα μαχητικά της Lockheed Martin). Μου μοιάζει με δειλία», έγραψε η Μάνινγκ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ