Μετά τη Γαλλία και η Βρετανία θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ και βενζίνη έως το 2040

Μετά τη Γαλλία και η Βρετανία θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ και βενζίνη έως το 2040 Facebook Twitter
1

Μετά τη Γαλλία και η Βρετανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει όλα τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ μέχρι το 2040, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Daily Mail», οι τοπικές αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμο στους οδηγούς τους ντιζελοκίνητων εκείνων οχημάτων στους δρόμους με την μεγαλύτερη μόλυνση από το 2020, αν η ποιότητα του αέρα δεν βελτιώνεται.

Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να λάβει μέτρα για την μείωση της μόλυνσης του αέρα έχοντας ηττηθεί σε δικαστικές μάχες από ακτιβιστικές οργανώσεις.

«Οι Συντηρητικοί περιελάμβαναν στο μανιφέστο τους την δέσμευση ότι μέχρι το 2050 δεν θα υπάρχουν πετρελαιοκίνητα οχήματα στους δρόμους μας. Σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι αυτό σημαίνει πως δεν θα κυκλοφορούν νέα βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2040», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο BBC.

Όπως εξήγησε ο Γκόουβ, η κυβέρνηση θα διαθέσει στις τοπικές αρχές σύντομα 200 εκατομμύρια στερλίνες για ένα σχέδιο περιορισμού της πρόσβασης ντιζελοκίνητων οχημάτων στους δρόμους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, μάλιστα, τάσσεται υπέρ των περιορισμών ανά δρόμο για τα οχήματα ντίζελ αντί της άμεσης απαγόρευσής τους από τα κέντρα των πόλεων ή τα ακριβά μέτρα απόσυρσης.

Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί να κατηγορηθεί πως «τιμωρούν» τους οδηγούς των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, οι οποίοι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αγόρασαν τα οχήματά τους έπειτα από την ενθάρρυνση που είχαν από την τελευταία κυβέρνηση των Εργατικών καθώς είναι λιγότερο ρυπογόνα.

Η μόλυνση του αέρα θεωρείται ότι συνδέεται με περίπου 40.000 πρόωρους θανάτους ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο- επισημαίνει το BBC-και τα μεταφορικά μέσα συμβάλλουν στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, η κακή ποιότητα του αέρα είναι «ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος» για την δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ