ΗΠΑ: Πρώτο «πράσινο φως» από τη Γερουσία για την αντικατάσταση του Obamacare

ΗΠΑ: Πρώτο «πράσινο φως» από τη Γερουσία για την αντικατάσταση του Obamacare Facebook Twitter
0

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε απόψε υπέρ της έναρξης μιας επίσημης συζήτησης για ένα νέο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, που θα αφορά το σύστημα Υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του την κατάργηση του Obamacare.

Η νίκη ωστόσο ήταν ισχνή, καθώς τα μέλη της Γερουσίας ήταν μοιρασμένα. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κέρδισε τελικά την απαιτούμενη πλειοψηφία, με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς να «σπάει» την ισοψηφία δίνοντας την 51η ψήφο υπέρ της έναρξης της σχετικής συζήτησης.

Παρών ήταν και ο Τζον Μακ Κέιν, για να ψηφίσει «ναι»,ο οποίος προ ημερών διαγνώστηκε με καρκίνο. Οι γερουσιαστές ατον υποδέχθηκαν με ένα εγκάρδιο χειροκρότημα.

 


Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι, που εναντιώνονταν σε πτυχές του σχεδίου του κόμματος, άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή. Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν καταρρεύσει προηγούμενες προσπάθειες αντικατάστασης του Obamacare, λόγω διχασμών εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.


Πριν τη ψηφοφορία, ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει τους γερουσιαστές του κόμματος του για τις συνέπειες της μη στήριξης του σχεδίου για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare.

Δεν έχει καταστεί σαφές ωστόσο αν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι ψήφοι για να περάσει τελικά το νέο νομοσχέδιο. Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει οι εργασίες πάνω στο νομοσχέδιο να ολοκληρωθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ