Anonymous: Δημοσίευσαν λίστα του FBI με 1.000.001 μοναδικούς κωδικούς iPad και iPhone

Anonymous: Δημοσίευσαν λίστα του FBI με 1.000.001 μοναδικούς κωδικούς iPad και iPhone Facebook Twitter
1

Oι Anonymous θέλησαν να αποδείξουν πως το FBI κατέχει προσωπικά δεδομένα χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών.

Έτσι δημοσίευσαν λίστα με 1.000.001 μοναδικούς κωδικούς iPad και iPhone, ένα απόσπασμα από λίστα με περισσότερους από 12 εκατομμύρια κωδικούς και συνδεδεμένα προσωπικά δεδομένα που υποστηρίζουν ότι υπέκλεψαν από αξιωματούχο του FBI.

Ηλίστα UDID δημοσιεύεται στο αποθετήριο κειμένων PasteBin.com.

Σε σχετική τους ανάρτηση οποία παραπέμπουν από το Twitter (@AnonymousIRC), αναφέρουν πως αναγκάστηκαν να δημοσιεύσουν την λίστα καθώς κανείς δεν θα πίστευε διαφορετικά πως κυβερνητικές υπηρεσίες μπορεί να κατέχουν το μοναδικό αναγνωριστικό ηλεκτρονικών συσκευών μας.

Στο αρχείο που περιήλθε στην κατοχή των Anonymous την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου 2012, δηλώνουν πως υπήρχαν στοιχεία για 12.367.232 συσκευές της Apple με iOS, με το μοναδικό αναγνωριστικό τους, το όνομα χρήστη, το όνομα και τον τύπο της συσκευής, κωδικούς πόλεων, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις.

Οι Anonymous δηλώνουν πολέμιοι των UDID που έχει υιοθετήσει η Apple, αλλά και γενικότερα στην απόδοση μοναδικών αναγνωριστικών στις συσκευές (συνδεδεμένων με το hardware) από οποιονδήποτε κατασκευαστή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ