Η Ryanair προειδοποιεί πως θα αλλάξει το καθεστώς με τις αποσκευές στην καμπίνα

Η Ryanair προειδοποιεί πως θα αλλάξει το καθεστώς με τις αποσκευές στην καμπίνα Facebook Twitter
1

Οι ταξιδιώτες που κάνουν τα μικρά παιδιά τους να κουβαλούν βαλίτσες στο αεροσκάφος για να ξεφύγουν από τα τέλη αποσκευών, είναι κάτι που φέρεται να ενοχλεί την Ryanair.

Λιγότεροι επιβάτες από ποτέ παραδίδουν στο check-in τις αποσκευές τους.  Αντ' αυτού, οι ταξιδιώτες αποφεύγουν τις χρεώσεις φέρνοντας όλο και περισσότερες αποσκευές στην καμπίνα.

Ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Ryanair, Neil Sorahan, δήλωσε στον Guardian ότι η αεροπορική εταιρεία ενδέχεται να επανεξετάσει την παροχή δεύτερης αποσκευής η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη του 2013, καθώς οι επιβάτες έχουν αρχίσει να το εκμεταλλεύονται.

«Έχω δει παιδιά δύο ετών να σέρνουν μια βαλίτσα μέχρι το αεροπλάνο καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να επωφεληθούν από την παροχή», αναφέρει. Πλέον μόλις ένας στους έξι πληρώνει για τις αποσκευές του στην Ryanair.  Καθώς μπορεί να κοστίσει περισσότερα το check in των αποσκευών από την αγορά μιας θέσης και ενώ ένας επιβάτης ηλικίας δύο ετών δικαιούται, όπως και οι ενήλικες, να φέρει μια βαλίτσα 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα δωρεάν, είναι ξεκάθαρο το τι συμβαίνει.

Η αεροπορική εταιρεία παραδέχτηκε ότι τα έσοδα της από αυτό το σκέλος υποχώρησαν καθώς οι επιβάτες φαινόταν να στριμώχνονται όλο και περισσότερο στην καμπίνα.

Ο Sorahan δήλωσε: «Είμαστε πολύ γενναιόδωροι με το όριο χειραποσκευών: μια αποσκευή των 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα. Αν ο καθένας το τηρεί αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι όμως κάποιοι που έρχονται με τον "νεροχύτη της κουζίνας" και αυτοί είναι η αιτία που θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική μας».

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο εάν οι επιβάτες είχαν εκμεταλλευτεί την εταιρία ο Sorahan δήλωσε: «Μερικοί ναι ... Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων παίζει με τους κανόνες, αλλά ορισμένοι δεν το κάνουν. Δυστυχώς, μερικοί φέρνουν τεράστια σακίδια και πράγματα που δεν χωρούν κάτω από το κάθισμα. Είμαστε λίγο χαλαροί ή ευγενικοί - είμαστε θύματα της δικής μας ευγένειας».

Οι επιβάτες της Ryanair που φτάνουν με αποσκευές μεγαλύτερες από τις συγκεκριμένες προδιαγραφές κινδυνεύουν κινδυνεύουν με χρέωση που φτάνει τις 50 £ σημειώνει ο Guardian.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ