Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με αλυσοπρίονο στην Ελβετία - Παραμένει ασύλληπτος

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με αλυσοπρίονο στην Ελβετία - Παραμένει ασύλληπτος Facebook Twitter
1

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που επιτέθηκε σήμερα με αλυσοπρίονο στην πόλη Σαφχάουζεν της Ελβετίας. Ο δράστης εισέβαλε σε ένα ασφαλιστικό γραφείο και τραυμάτισε δύο μέλη του προσωπικού και άλλους τρεις ανθρώπους.

Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης Σαφχάουζεν και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου. Αναγνωρίστηκε ως ο 51χρονος Φραντς Βρούσις και ζει στο δάσος. Ο επικεφαλής εισαγγελέας Πέτερ Στίχερ περιέγραψε τον δράστη ως ένα πρόσωπο «επιθετικό, επικίνδυνο και με εμφανή διανοητικά προβλήματα».

Σύμφωνα με τις αρχές δεν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια», αλλά ούτε για τυχαίο περιστατικό. «Δεν πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ενός υποθετικού προσώπου. Πρόκειται για μια επίθεση συγκεκριμένη εναντίον ανθρώπων από την ασφαλιστική» δήλωσε ο αστυνόμος Ράβι Λάντολτ σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης παραμένουν υπό διερεύνηση.

Επιπλέον, προειδοποιούν τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν κάθε επαφή με το πρόσωπο αυτό που έχει καταδικαστεί δύο φορές για παραβάσεις σχετικά με οπλοφορία, ενώ πιστεύεται ότι ζει στο δάσος από τότε που μετακόμισε από την οικία του στο καντόνι Γκρίσονς στην ανατολική Ελβετία.


Δύο από τα δύο θύματα τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.


Η ασφαλιστική εταιρεία CSS, που εξειδικεύεται σε ασφάλειες υγείας, γνωστοποίησε ότι δύο εργαζόμενοί της τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας εισέβαλε στα γραφεία της, που βρίσκονται σε εμπορικό δρόμο στο κέντρο του Σαφχάουζεν, με πληθυσμό 36.000 κατοίκων στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία. «Έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση» είπε μια εκπρόσωπος Τύπου.


Η CSS δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή σχέση μεταξύ του υπόπτου και της εταιρείας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κι επιπλέον δεν γνωρίζει εάν οι άλλοι τρεις τραυματίες ήταν πελάτες ή περαστικοί.


Η αστυνομία επισήμανε ότι τα άλλα τρία θύματα βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο ή σε κοντινή απόσταση.


Η αστυνομία εντόπισε ένα όχημα που πιστεύεται ότι σχετίζεται με το περιστατικό. Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως ο 51χρονος δεν είχε συνεργούς και έδρασε μόνος.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια