«Ο χρόνος τελείωσε» για τον μικρό Τσάρλι Γκαρντ - Οι γονείς του σταματούν τη νομική μάχη για θεραπεία

«Ο χρόνος τελείωσε» για τον μικρό Τσάρλι Γκαρντ - Οι γονείς του σταματούν τη νομική μάχη για θεραπεία Facebook Twitter
5

Οι γονείς του σοβαρά άρρωστου μωρού Τσάρλι Γκαρντ εγκατέλειψαν τη νομική μάχη για να μεταφέρουν το 11 μηνών παιδί τους στις ΗΠΑ για θεραπεία. Ο δικηγόρος του ζευγαριού δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου πως «ο χρόνος τελείωσε» για το μωρό.

Η υπόθεση του Τσάρλι Γκαρντ είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση λόγω της σπάνιας ασθένειας και του αγώνα των γονιών του να τον μεταφέρουν στο εξωτερικό για πειραματική θεραπεία. Ο Τσάρλι γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια γενετική πάθηση, που προκαλεί σταδιακά μυϊκή αδυναμία και εγκεφαλική βλάβη. Είναι τυφλός και κωφός και δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος, ο πατέρας του Τσάρλι είπε πως το «γλυκό, πανέμορφο, αθώο αγοράκι» του δεν θα καταφέρει να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια στις 4 Αυγούστου.

«Το να αφήσουμε τον όμορφο Τσάρλι μας να φύγει είναι το δυσκολότερο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε ποτέ», είπε η μητέρα του.

«Ο χρόνος τελείωσε» για τον μικρό Τσάρλι Γκαρντ - Οι γονείς του σταματούν τη νομική μάχη για θεραπεία Facebook Twitter

Οι γονείς του Τσάρλι δήλωσαν ότι έλαβαν αυτή την απόφαση καθώς ο αμερικανός γιατρός που θα χορηγούσε τη θεραπεία στον Τσάρλι, είπε ότι ήταν πλέον πολύ αργά.

Ο δικηγόρος Γκραντ Άρμστρονγκ, μιλώντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε γνωστό ότι οι γονείς εγκαταλείπουν τον νομικό αγώνα καθώς οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το παιδί είχε πλέον μη αναστρέψιμες βλάβες. «Για τον Τσάρλι, είναι πλέον πολύ αργά, ο χρόνος τελείωσε. Έχουν καταγραφεί μη αναστρέψιμες βλάβες στους μύες και η θεραπεία δεν μπορεί πλέον να στεφθεί με επιτυχία», τόνισε ο ίδιος.

 


«Ο Τσάρλι περίμενε υπομονετικά για θεραπεία. Εξαιτίας της καθυστέρησης, αυτό το παράθυρο ευκαιρίας χάθηκε», πρόσθεσε.

Ο δικαστής, που εξέταζε την υπόθεση, ο Νίκολας Φράνσις, επισήμανε από την πλευρά του ότι κανείς γονέας δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο για το παιδί του.

«Ο χρόνος τελείωσε» για τον μικρό Τσάρλι Γκαρντ - Οι γονείς του σταματούν τη νομική μάχη για θεραπεία Facebook Twitter

Ο Φράνσις προέδρευε της ακροαματικής διαδικασίας, διάρκειας δύο ημερών, έπειτα από την οποία θα αποφάσιζε εάν οι γονείς του παιδιού θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον Τσάρλι στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε θεραπεία από τον Μίχιο Χιράνο, καθηγητή νευρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Ο καθηγητής Χιράνο είχε δηλώσει ότι πιστεύει πως υπάρχουν πιθανότητες τουλάχιστον 10% η θεραπεία που εφαρμόζει να βελτιώσει την κατάσταση του Τσάρλι, που δεν μπορεί πλέον να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Οι γονείς του Τσάρλι θα συζητήσουν τώρα με τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, πώς θα τον αφήσουν να πεθάνει.

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ