Απομακρύνθηκαν 81 λαθρομετανάστες από ακατοίκητη ισπανική νησίδα

Απομακρύνθηκαν 81 λαθρομετανάστες από ακατοίκητη ισπανική νησίδα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την ισπανική Πολιτοφυλακή, οι ισπανικές και μαροκινές δυνάμεις απομάκρυναν στη διάρκεια της νύχτας 81 λαθρομετανάστες που βρίσκονταν σε ισπανική νησίδα πολύ κοντά στις ακτές του Μαρόκου, αφού είχαν νωρίτερα μεταφέρει έξι γυναίκες και παιδιά.

«Τα παιδιά και οι γυναίκες είχαν ήδη μεταφερθεί και οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής, εξηγώντας πως η επιχείρηση διεξήχθη «χωρίς επεισόδια από τις ισπανικές και μαροκινές αρχές».

«Έπρεπε απλώς να απομακρυνθούν γιατί κινδύνευαν στη νησίδα αυτή», τόνισε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τη Δευτέρα, εξήντα οκτώ λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, έφτασαν κολυμπώντας στην ισπανική βραχονησίδα Ίσλα ντε Τιέρα, τριάντα μέτρα από τις ακτές του Μαρόκου στη Μεσόγειο.

Την περασμένη Τετάρτη, 29 μετανάστες από τους οποίους οι τρεις παιδιά και οι τρεις έγκυες, είχαν φτάσει με σκάφος στο ακατοίκητο μικρό,που ανήκει στο Αρχιπέλαγος Αλουθέμας κοντά στον ισπανικό θύλακο Μελίγια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ