Παλαιστινιακά Εδάφη: Ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ

Παλαιστινιακά Εδάφη: Ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ Facebook Twitter
0

Μια ρουκέτα που εβλήθη από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε στο Ισραήλ τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, προκαλώντας σε απάντηση τη ρίψη πυρών από ισραηλινά άρματα μάχης εναντίον θέσεων της Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

 

Από το επεισόδιο δεν υπήρξαν θύματα ούτε στην παλαιστινιακή ούτε στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή και πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Όπως επεσήμαναν οι Παλαιστίνιοι, το ισραηλινό άρμα μάχης έβαλε επανειλημμένα εναντίον θέσεων της Ταξιαρχίας αλ Κάσαμ, του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, στην περιοχή Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Γάζας.

 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε διάστημα 24 ωρών που εκτοξεύεται ρουκέτα από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ. Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή μια άλλη ρουκέτα εβλήθη από τον παλαιστινιακό θύλακα χωρίς να προκληθούν θύματα.

 

Αυτή η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται την ώρα που η κατάσταση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είναι ιδιαίτερα τεταμένη μετά την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στην πλατεία των Τεμενών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Έκτοτε οι Παλαιστίνιοι μποϊκοτάρουν την πλατεία και πραγματοποιούν τις προσευχές τους αλλού, ενώ βίαια επεισόδια έχουν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντας αρκετούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ