Παρέμβαση Χρυσόστομου για το Κυπριακό- Ζητά τερματισμό των συνομιλιών

Παρέμβαση Χρυσόστομου για το Κυπριακό- Ζητά τερματισμό των συνομιλιών Facebook Twitter
3


Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει την απομάκρυνση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντα .


Είπε επίσης ότι «μετά από τις αιχμές που έχει αφήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αν έχει λίγη ευαισθησία τουλάχιστον θα έπρεπε (ο κ. 'Αιντα) να απομακρυνθεί. Φαίνεται όμως ότι έχει στόχους και εννοεί να συνεχίσει για να πετύχει εκείνο που θέλει».
Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό πρέπει να τερματιστούν και να αρχίσουν υπό άλλη μορφή. Όπως υποστήριξε «ο διάλογος θα πρέπει να αφορά τη δημιουργία ενός πραγματικά λειτουργικού, βιώσιμου και σωστού κράτους, χωρίς βέτο. Εάν θα υπάρχουν βέτο στη λύση -τόνισε- τότε αυτή δεν θα λειτουργήσει».


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση πως όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο Κυπριακό «η λύση θα αφορά όχι διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά συνομοσπονδία». Πρόσθεσε πως, εάν η τουρκική πλευρά όντως επιθυμεί να επιτευχθεί ένα σωστό κράτος, πρέπει να εργαστεί γι' αυτό, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ένα κατασκεύασμα, το οποίο θα καταρρεύσει και θα βρεθούμε ενώπιον χάους». Επίσης, έθεσε το ερώτημα, εάν είναι βιώσιμη η ομοσπονδία που θα προκύψει από όσα συμφώνησαν ως τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Κύπρου στο διάλογο.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Το φοβερό επίσης είναι η στάση του καθηγητή του Χάρβαρντ ο οποίος αφού παραμερίστηκε από τις πρόσφατες συνομιλίες, τώρα έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος της Κυπριακής κυβέρνησης. Τι περίεργο.
Κάποια στιγμή θα ήθελα να γράψω ένα πολύ αναλυτικό σχόλιο περί Κυπριακού. Όποιος ζει στην Κύπρο αποκτά μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει ο κόσμος στην Ελλάδα. Επιγραμματικά να πω ότι η Εκκλησία ποτέ δεν ήθελε λύση. Δυστυχώς ούτε η νέα γενιά η οποία δεν θέλει τίποτα κοινό με τους Τουρκοκύπριους, δεν είχε ποτέ τίποτα κοινό ούτε και θέλει. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι όσο κυλάει ο χρόνος, το πράγμα διαπραγματευτικά γίνεται χειρότερο για τους Κύπριους και δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος είναι στο έλεος της πλειοψηφίας.
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: θα επέτρεπε ποτέ ο Ερντογάν μια λύση δίκαιη για τους Ελληνοκυπρίους και θα συναινούσε να εξασφαλιστεί η πραγματική ανεξαρτησία της Κύπρου; Υποθέτω ότι το ναι ή το όχι στην επανένωση της Κύπρου εξαρτάται άμεσα από την απάντηση στις προηγούμενες ερωτήσεις.