Οι Παλαιστίνιοι «παγώνουν» τις επίσημες επαφές με το Ισραήλ

Οι Παλαιστίνιοι «παγώνουν» τις επίσημες επαφές με το Ισραήλ Facebook Twitter
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς.
0

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή όλων των επίσημων επαφών με το Ισραήλ, έως την άρση των νέων μέτρων ασφαλείας που εφάρμοσαν οι ισραηλινές αρχές περιμετρικά της Πλατείας των Τεμενών (του Όρους του Ναού), μεταξύ άλλων μέχρι το Ισραήλ να αφαιρέσει τους ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων.


«Εξ ονόματος της παλαιστινιακής ηγεσίας, ανακοινώνω (...) την αναστολή όλων των επαφών με την ισραηλινή πλευρά σε κάθε επίπεδο έως το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα άρει όλα τα μέτρα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού γενικά και ειδικά στην Ιερουσαλήμ και στο τέμενος Αλ Άκσα και ότι θα διατηρήσει το υφιστάμενο καθεστώς» τόνισε ο Παλαιστίνιος ηγέτης.


Ο Αμπάς έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στον απόηχο των συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων όπου έχασαν την ζωή τους 3 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM