Οι αμερικανικές αρχές «υποθέτουν» ότι ο ηγέτης του ΙΚ είναι ζωντανός

Οι αμερικανικές αρχές «υποθέτουν» ότι ο ηγέτης του ΙΚ είναι ζωντανός Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι "υποθέτει" πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός.


Στις αρχές του μήνα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι είχε "επιβεβαιωμένες πληροφορίες" ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε. Ωστόσο, Δυτικοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι εξέφραζαν αμφιβολίες για τη βασιμότητα αυτής της πληροφορίας.


"Νομίζω ότι είναι ζωντανός και θα αλλάξω γνώμη όταν μάθουμε ότι τον σκοτώσαμε. Αλλά τον καταδιώκουμε... υποθέτουμε ότι είναι ζωντανός", είπε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.


Νωρίτερα, ένα υψηλόβαθμος στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο Νίκολας Ράσμουσεν, είχε εκφράσει την ίδια πεποίθηση. "Δεν έχω δει τίποτα που θα με οδηγούσε να πιστέψω ότι ο ηγέτης του ΙΚ έχει απομακρυνθεί από το πεδίο της μάχης" είπε ο Ράσμουσεν, που είναι διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου των ΗΠΑ. "Γνωρίζουμε αρκετά. Απλώς δεν έχουμε πληροφορίες που θα επιβεβαίωναν τον θάνατό του", συνέχισε σε ομιλία του στο ετήσιο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ