ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οργή στη Σαουδική Αραβία για το μοντέλο με την μίνι φούστα -ΒΙΝΤΕΟ

Οργή στη Σαουδική Αραβία για το μοντέλο με την μίνι φούστα -ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
4

Οργή στους χρήστες των social media της Σαουδικής Αραβίας έχει προκαλέσει το βίντεο μιας νεαρής γυναίκας που φορώντας μια μίνι φούστα και ένα κροπ- τοπ μπλουζάκι περπατά χαλαρή στα στενά του ιστορικού φρουρίου Ushayqir. Η κίνησή της έχει αναστατώσει μάλιστα και τις αρχές που αποφάσισαν την διεξαγωγή έρευνας για να την εντοπίσουν.

Η γυναίκα φέρεται να είναι μοντέλο και ονομάζεται Khulood. Το βίντεό της εξόργισε επειδή όχι μόνο επειδή η ίδια αψήφησε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας αλλά τόλμησε να κάνει βόλτα και στο ιστορικό φρούριο που θεωρείται μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Najd- μία από τις πλέον συντηρητικές επαρχίες.

Το βίντεο ανέβασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Snapchat αλλά γρήγορα άρχισε να αναπαράγεται και στο Twitter. Οι γνώμες για την Khulood διίστανται και οι αντιδράσεις ποικίλλουν. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει να να τιμωρηθεί αυστηρά και άλλοι επιμένουν πωας θα έπρεπε να μπορεί να φορά ελεύθερα ό,τι θέλει. Βέβαια οι περισσότεροι Σαουδάραβες ζητούν την άμεση σύλληψή της επειδή παραβίασε τους αυστηρούς νόμους για περί ενδυμασίας των γυναικών στη χώρα, καθώς υποχρεούνται να φορούν «αμπάγια» (παραδοσιακή φορεσιά που καλύπτει όλο το σώμα και μαντίλες στο κεφάλι). Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν κι εκείνοι που την υπερασπίστηκαν σχολιάζοντας πως αν ήταν ξένη, όλοι θα μιλούσαν για την ομορφιά της αλλά επειδή είναι από τη Σαουδική Αραβία ζητούν να συλληφθεί. Σύγκριναν μάλιστα την περίπτωσή της με αυτήν της Μελάνια Τραμπ που επίσης αψήφησε τους ενδυματολογικούς κανόνες κατά την επίσκεψή της στη χώρα, αλλά κανείς δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. 

Από την πλευρά του ο Wael al-Gassim, συγγραφέας και φιλόσοφος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος με τις αντιδράσεις του κόσμου για για την νεαρή γυναίκα. «Έπαθα σοκ βλέποντας αυτά τα οργισμένα, τορμακτικά μηνύματα. Στην αρχή νόμιζα πως είχε βομβαρδίσει ή σκοτώσει κάποιον. Τελικά όλη η ιστορία ήταν για τη φούστα της, επειδή δεν τους άρεσε», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Δείτε το βίντεο της Khulood που έχει προκαλέσει αναβρασμό στην Σαουδική Αραβία:

Διεθνή
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια