Στην Τουρκία ακόμη συλλαμβάνουν για το πραξικόπημα-115 νέες συλλήψεις

Στην Τουρκία ακόμη συλλαμβάνουν για το πραξικόπημα-115 νέες συλλήψεις Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 127 υπόπτων για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα πριν από ένα χρόνο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

Σε ρεπορτάζ του αργά χθες το βράδυ, το Anadolu μετέδωσε ότι 115 από τους υπόπτους -- ανάμεσά τους και επιχειρηματίες, μαίες και δημοσιογράφοι, έχουν μέχρι στιγμής τεθεί υπό κράτηση σε επιχειρήσεις στη βορειοδυτική επαρχία Τεκιρντάγκ, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται από την αστυνομία.

 

Οι ύποπτοι θεωρείται ότι ήταν χρήστες του ByLock, μιας κωδικοποιημένης εφαρμογής μηνυμάτων που σύμφωνα με την κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, μετέδωσε το Anadolu.

 

Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη.

 

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περίπου 150.000 άνθρωποι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και περισσότεροι από 50.000 συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε αυτό προκαλώντας ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα ως δικαιολογία για να φιμώσει τους διαφωνούντες.

 

Η κυβέρνηση ωστόσο λέει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει και θα συζητήσει σήμερα την παράταση του μέτρου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ