Κύπρος: Εκδόθηκε «ΝΑΥΤΕΞ» για την γεώτρηση στο οικόπεδο 11

Κύπρος: Εκδόθηκε «ΝΑΥΤΕΞ» για την γεώτρηση στο οικόπεδο 11 Facebook Twitter
(φωτο αρχείου)
0

 

Οδηγία προς ναυτιλομένους (ΝΑΥΤΕΞ), με την οποία ανακοινώνεται ότι έχει κηρυχθεί ζώνη ασφαλείας πεντακοσίων μέτρων γύρω από την εξέδρα γεώτρησης "West Κapella" στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την οδηγία «ΝΑΥΤΕΞ», η είσοδος στη ζώνη αυτή απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο.

 Η εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλοιταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI αναμένεται να φθάσει αύριο στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μόνο σε περίπτωση που το Παρίσι κρίνει ότι απειλείται η ασφάλεια προσωπικού, αλλάζουν τα πλάνα, τόνισαν στελέχη της TOTAL.

Αύριο, Τετάρτη, εν τω μεταξύ, φτάνει στην συγκεκριμένη περιοχή η πλωτή εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI.

Χθες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες που να διακινδυνεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και του κυπριακού λαού, αλλά και να βλάψει τα συμφέροντα της ίδιας της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσει η Κύπρος σε περίπτωση που υπάρξει τουρκική πρόκληση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το βήμα που παρέχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι άλλο από το διεθνές βήμα, η ΕΕ και βεβαίως το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM