Οι ΗΠΑ γιόρτασαν χθες την επέτειο της ανεξαρτησίας τους-Πόσοι όμως γνωρίζουν από ποιους;

Οι ΗΠΑ γιόρτασαν χθες την επέτειο της ανεξαρτησίας τους-Πόσοι όμως γνωρίζουν από ποιους; Facebook Twitter
1

Oι Ηνωμένες Πολιτείες γιόρτασαν χθες την εθνική τους εορτή με μπάρμπεκιου, σημαίες και πυροτεχνήματα.

Όμως πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι αρκετοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν και από ποιους απελευθερώθηκαν οι Αμερικανοί το 1776. Το 23% των πολιτών απάντησαν ότι δεν ξέρουν ποια χώρα των προγόνων τους κατέρρευσε για να σχηματιστούν οι ΗΠΑ, κάποιοι άλλοι ονόμασαν το Μεξικό, τη Γαλλία και τη Γερμανία ενώ υπήρξαν ανάμεσα στους ερωτηθέντες και μερικοί που πιστεύουν ότι τους προγόνους τους δυνάστευαν το Αφγανιστάν, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Κολομβία, η Δανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Παναμάς και η Ρωσία. Πάντως, το 77% απάντησε σωστά ότι η Αμερική κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, όταν οι 13 αποικίες στην Ανατολική Ακτή πολέμησαν εναντίον βρετανικών δυνάμεων.


Τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι ένας στους τρεις πολίτες (30%) δεν γνωρίζουν το χρόνο της ανεξαρτησίας.
Σύμφωνα με το Marist College που έκανε την έρευνα η εκπαίδευση βρίσκεται στη ρίζα αυτής της έλλειψης γνώσης, αφού όσοι είχαν πτυχίο Πανεπιστημίου είχαν πολύ περισσότερες σωστές απαντήσεις. Επίσης την απάντηση γνώριζαν το 84% των λευκών και το 53% των Αφροαμερικανών.

Με πληροφορίες από την El Pais

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μην πάτε μακριά. Κι εδώ στην Ελλάδα δεν ξέρουμε γιατί γιορτάζουμε το 1821 και γιατί το 1940. Για το 1922 ούτε λόγος! Κι είναι κρίμα να μην ξέρουμε την ιστορία μας, τουλάχιστον την νεότερη.