Βενεζουέλα: Ελικόπτερο επιτέθηκε με χειροβομβίδες στο κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου

Βενεζουέλα: Ελικόπτερο επιτέθηκε με χειροβομβίδες στο κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου Facebook Twitter
1

Το κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες που ερρίφθησαν από ελικόπτερο της αστυνομίας,

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει ένα ελικόπτερο της αστυνομίας να πετά πάνω από την πόλη και στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί.


Το ελικόπτερο φέρεται να είχε πιλότο έναν αστυνομικός ο οποίος στη συνέχεια εξέδωσε δήλωση που καταγγέλλει την "εγκληματική κυβέρνηση".

Σε τηλεοπτική αγγελία στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο 54χρονος πρόεδρος Μαδούρο, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και τρεις μήνες διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και μερική κριτική και από την κυβέρνησή του, είπε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των "τρομοκρατών", όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.

 


Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο είχε πετάξει και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση "να καταδικάσει αυτή την πραξικοποηματική επίθεση".


Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποτελεί ιδιαίτερο αντικείμενο μίσους των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.


Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στους δρόμους από τον Απρίλιο. Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια