Καταδικάστηκε η Έφη Ηροδότου για το θάνατο του 17χρονου - Η πολύκροτη υπόθεση με την Νo.1 καταζητούμενη της Κύπρου

Καταδικάστηκε η Έφη Ηροδότου για το θάνατο του 17χρονου - Η πολύκροτη υπόθεση με την Νo.1 καταζητούμενη της Κύπρου Facebook Twitter
0

Ένοχη έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την Εφη Ηροδότου σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο στον οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου στις 27 Δεκεμβρίου 2007 στη Λεμεσό.

Η αγόρευση για μετριασμό της ποινής ορίστηκε για τις 10 Ιουλίου στις 10πμ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη στις κατηγορίες της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Το Δικαστήριο έκρινε αξιόπιστους του μάρτυρες κατηγορίας κάτι που δεν έκανε και με τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Η 29χρονη Έφη Ηροδότου, καταζητείτο για εννιά προτού τελικά συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Η σύλληψή της έγινε μετά από πληροφορίες που διαβίβασε στην Interpol Ελλάδας η Interpol Λευκωσίας καθώς ήταν η Nο.1 καταζητούμενη από τις κυπριακές αρχές.

Καταδικάστηκε η Έφη Ηροδότου για το θάνατο του 17χρονου - Η πολύκροτη υπόθεση με την Νo.1 καταζητούμενη της Κύπρου Facebook Twitter

Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο άτυχος 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, έχασε τη ζωή του, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση από αυτοκίνητο, η οδηγός του οποίου είχε μόλις παραβιάσει το κόκκινο.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα, η 20χρονη τότε Ηροδότου, μετά το θανατηφόρο εγκατέλειψε τη σκηνή.

Ακολούθως, καταδιώχτηκε από γυναίκα οδηγό - αυτόπτη μάρτυρα και τελικώς συνελήφθη. Στον έλεγχο αλκοόλης που της έγινε η ένδειξη ήταν 70mg αντί 22mg.

Η νεαρή κοπέλα είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ωστόσο, με παραποιημένες μαρτυρίες αθωώθηκε και ακολούθησε σκάνδαλο μεγατόνων καθώς είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία τρία πρόσωπα μεταξύ των οποίων και λειτουργός της νομικής υπηρεσίας.

Μέλη της οικογενείας του 17χρονου σε κατά καιρούς δηλώσεις τους κατήγγειλαν προσπάθειες κάλυψης της γυναίκας και συγκάλυψης της υπόθεσης, ενώ αναφέρονταν και στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση. 

Τον Νοέμβριο του 2008 είχε αρχίσει η δικαστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2009. Η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε από τις τρεις κατηγορίες και βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος, με ποινή δυο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης. Οι συγγενείς του Αιμίλιου αντέδρασαν και με βάση κι άλλα γεγονότα η υπόθεση δεν έκλεισε.

Μέρα με την ημέρα, ο κλοιός στένευε με νέα στοιχεία να προκύπτουν από νέες έρευνες οπότε πλέον κρίθηκε εκ νέου απαραίτητη η σύλληψή της, αλλά ήταν πια αργά και με την 20χρονη τότε να φυγοδικεί, κάποια στιγμή έφτασε πλέον να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις καταζητούμενων στη λίστα της Europol.

Μάλιστα, οι συγγενείς είχαν υποδείξει, πως για υποθέσεις λιγότερο σημαντικές στις οποίες εμπλέκονταν ακόμη και αλλοδαποί, εξιχνιάστηκαν και οι υπαίτιοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στην περίπτωση του Αιμίλιου.

Τελευταία καταγραφή της Ηροδότου ήταν όταν ταξίδεψε στο εξωτερικό μαζί με τους γονείς της το 2011 και ακολούθως άρχισε η αναζήτησή της με αποτέλεσμα τη σύλληψή της πριν από λίγους μήνες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Νewsit.cy

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ