Φουκουσίμα: Ραδιενέργεια ρεκόρ στα ψάρια

Φουκουσίμα: Ραδιενέργεια ρεκόρ στα ψάρια Facebook Twitter
0

Επίπεδα ρεκόρ στην ραδιενέργεια εντοπίστηκαν σε ψάρια που αλιεύθηκαν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς δείχνει πως η ραδιενεργός μόλυνση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή ενάμισι χρόνο μετά από την πυρηνική κρίση.

Παράλληλα με τις παραπάνω αποκαλύψεις ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, η οποία σκοπεύει να εγκαταλείψει «μεσοπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα» την πυρηνική ενέργεια.

Όπως ανακοινώθηκε, μετρήθηκαν 25.800 μπεκερέλ ραδιενεργού καισίου ανά κιλό σε ψάρια, επίπεδο 258 φορές υψηλότερο από τις κυβερνητικές προδιαγραφές ασφαλείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ  ήταν 18.700 μπεκερέλ ανά κιλό που είχαν μετρηθεί σε σολομό, ο οποίος είχε αλιευθεί το Μάρτιο.

Αξιωματούχος της Greenpeace Ιαπωνίας, δήλωσε: '' Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να μια πλήρη έρευνα για τη ραδιενεργό μόλυνση σε μεγάλες θαλάσσιες περιοχές ανοικτά της Φουκουσίμα, η οποία δεν έχει διενεργηθεί ακόμη''.

Έρευνες έδειξαν υψηλότερα επίπεδα ραδιενεργού μόλυνσης σε δείγματα ψαριών και φυκιών από περιοχές μακρύτερα από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάδοση της ρύπανσης, όπως τα ωκεάνια ρεύματα και το ανάγλυφο του βυθού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ