Εκατοντάδες διαμερίσματα θα εκκενωθούν στο βόρειο Λονδίνο μετά τη φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ

Εκατοντάδες διαμερίσματα θα εκκενωθούν στο βόρειο Λονδίνο μετά τη φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Περισσότερα από 800 διαμερίσματα θα εκκενωθούν σε πολυκατοικίες στο Κάμντεν, στο βόρειο Λονδίνο, εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια της εξωτερικής επένδυσης των κτιρίων, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς του Πύργου Γκρένφελ.

Όπως μεταδίδει το BBC, το συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι σε πέντε πολυκατοικίες, στο συγκρότημα Chalcots, θα μετακινηθούν για «επείγοντα έργα πυρασφάλειας». Οι εργασίες υπολογίζεται πως θα διαρκέσουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Τα κτίρια έχουν παρόμοια εξωτερική επένδυση με εκείνη του Πύργου Γκρένφελ. Στην πυρκαγιά στο Γκρένφελ εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους 79 άτομα.

Το συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την εξωτερική θερμική επένδυση από πέντε πύργους στο συγκρότημα. Ακόμα, ανέφερε ότι θα πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες πυρασφάλειας και συχνούς ελέγχους, προκειμένου να καθησυχάσει τους κατοίκους.

Σημειώνεται πως σήμερα, Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ ξεκίνησε από ψυγειοκαταψύκτη. Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας υπογράμμιζε πως η μόνωση και εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν είχαν εγκριθεί από σχετικούς ελέγχους πυρασφάλειας, και τόνιζε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αναφορικά με το τραγικό συμβάν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM