ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βρετανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε τι προκάλεσε την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ

Βρετανία: Η αστυνομία ανακοίνωσε τι προκάλεσε την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter
1

Ένα ψυγειοκαταψύκτης της εταιρείας Hotpoint προκάλεσε την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, η οποία κόστισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λονδίνου, ενώ η κυβέρνηση της Μέι διέταξε την άμεση διεξαγωγή τεχνικού ελέγχου του συγκεκριμένου μοντέλου.


"Το προϊόν αυτό, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 2006-2009, δεν είχε ανακληθεί και αυτός ο έλεγχος θα διακριβώσει αν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκρεγκ Κλαρκ, ο βρετανός υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Επιχειρήσεων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την εκπρόσωπο της Μέι. "Εχω καταστήσει σαφές στην εταιρεία ότι αναμένω την αντικατάσταση χωρίς καθυστέρηση όποιου προϊόντος τυχόν κριθεί επικίνδυνο προς χρήση", πρόσθεσε ο υπουργός.


Σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας Φιόνα Μακ Κόρμακ, το μοντέλο της εταίρειας, FF175BP, δεν είχε ανακληθεί από τον κατασκευαστή, ο οποίος πραγματοποιούσε περαιτέρω ελέγχους σχετικά με τη λειτουργικότητα του.


Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας προσέθεσε πως η μόνωση και εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν είχαν εγκριθεί από σχετικούς ελέγχους πυρασφάλειας και τόνισε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αναφορικά με το τραγικό συμβάν.


"Διαθέτουμε σήμερα στοιχεία εμπειρογνωμόνων ότι η φωτιά δεν συνδέεται με εμπρησμό", είπε η Μακ Κόρμακ. "Οι προκαταρκτικοί έλεγχοι δείχνουν ότι τα δείγματα του μονωτικού υλικού από τον 24ώροφο πύργου κατοικιών κάηκαν μετά την έναρξη των ελέγχων", σύμφωνα με την ίδια.


Η ανησυχία μετά τους ελέγχους ήταν τόσο έντονη ώστε οι σχετικές πληροφορίες παραδόθηκαν αμέσως στην κυβέρνηση προκειμένου να διαδοθούν ευρύτερα.

"Δεδομένου του θανάτου τόσο πολλών ανθρώπων, εξετάζουμε το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας μαζί με ποινικά αδικήματα και παραβάσεις νομοθεσίας και κανονισμών". Αναφερόμενη στους 79 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι, η Μακ Κόρμακ απάντησε: "Φοβάμαι ότι είναι περισσότεροι".

Την ίδια στιγμή η εταιρεία Whirlpool ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με τις βρετανικές αρχές, οι οποίες διενεργούν έρευνα σχετικά με την πυρκαγιά στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου έπειτα από την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι ένας ψυγειοκαταψύκτης της εταιρείας Hotpoint, η οποία ανήκει στην Whirlpool, προκάλεσε την φωτιά.


Η Whirlpool ανέφερε ότι θέλει να διενεργήσει έλεγχο στη συσκευή που κατηγορείται για την πυρκαγιά, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πολλές δεκάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα, και κάλεσε τους πελάτες της που ενδεχομένως διαθέτουν τα μοντέλα FF175BP ή FF175BG ψυγειοκαταψύκτη της να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.


"Συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να αποκτήσουμε πρόσβαση στη συσκευή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στις έρευνες που διεξάγονται. Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την θλίψη μας γι αυτή την φρικτή τραγωδία", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εννοείται. Είναι ανθρωποκτονία. Οι άνθρωποι διαμαρτύρονταν για χρόνια, οι διαμαρτυρίες τους έπεφταν στο κενό, "δικαιώθηκαν" με τον πιο φρικιαστικό τρόπο. "Όπου φτωχός κι η μοίρα του" που λέει κι η γιαγιά μου.