ΑΠΟΨΕΙΣ

Δείτε πώς στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για να σωθούν εκατοντάδες σκυλιά που οδηγούνταν σε σφαγείο στην Κίνα - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πώς στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για να σωθούν εκατοντάδες σκυλιά που οδηγούνταν σε σφαγείο στην Κίνα - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Τα σκυλιά ήταν στοιβαγμένα σε μικροσκοπικά σιδερένια κλουβιά στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Οδηγούνταν από την επαρχία Hunan στην Κίνα σε ένα σφαγείο στο Guangzhou - ένα ταξίδι που διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες.

Ο Peter Li, στέλεχος στην φιλοζωική Humane Society International (HSI), δήλωσε στο The Dodo ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο φορτίο που είχαν δει. «Τα σκυλιά υπέφεραν», δήλωσε ο Li προσθέτοντας πως κάποια ήταν πολύ άρρωστα και ανάμεσα τους ήταν και αρκετά που εγκυμονούσαν.

Εάν τα σκυλιά είχαν φτάσει στο σφαγείο, θα αντιμετώπιζαν επιπλέον φρίκη. Στην Κίνα, περίπου 10 εκατομμύρια σκυλιά σφαγιάζονται βάναυσα κάθε χρόνο για το κρέας τους. Ενώ οι μέθοδοι θανάτωσης ποικίλλουν, είναι σύνηθες για τα σκυλιά να σκοτώνονται με ρεύμα, να απαγχονίζονται η να δέχονται χτυπήματα μέχρι θανάτου ώστε να μαλακώσει το κρέας τους. Μερικές φορές είναι ακόμη ζωντανά όταν τα γδέρνουν ή τα μαγειρεύουν.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες σκύλων στην Κίνα, η πλειοψηφία των σκύλων που σκοτώνονται για κρέας κλέβονται από σπίτια ή είναι αδέσποτα.

Όμως τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά γλίτωσαν καθώς ο οδηγός βρέθηκε αντιμέτωπος μια μια επιχείρηση διάσωσης αποφασισμένων φιλόζωων. Η αποστολή διάσωσης άρχισε όταν ένας ντόπιος οδήγησε ένα μικρό αγροτικό μπροστά από το φορτηγό, αναγκάζοντάς το να σταματήσει στο δρόμο.

Δείτε πώς στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για να σωθούν εκατοντάδες σκυλιά που οδηγούνταν σε σφαγείο στην Κίνα - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Ενώ η σφαγή σκύλων δεν είναι παράνομη στην Κίνα, μια εθνική πολιτική απαιτεί από όποιον μεταφέρει σκύλους ή γάτες να έχει υγειονομικά πιστοποιητικά για κάθε ζώο. «Χωρίς τα πιστοποιητικά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν κλεμμένα», εξήγησε ο Li. Η πιθανότητα του οδηγού να έχει πιστοποιητικά για όλα τα ζώα ήταν ελάχιστη - και οι διασώστες βασίστηκαν  σε αυτό για να προσπαθήσουν να σώσουν τα ζώα.

Μετά το μπλόκο στο φορτηγό υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ των διασωστών και του οδηγού. Η αστυνομία κλήθηκε να επέμβει και στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι φιλόζωοι για να βοηθήσουν τα σκυλιά. Συνολικά εμφανίστηκαν περίπου 300 άνθρωποι από διάφορα σωματεία και 100 αυτοκίνητα μέσα σε μια ώρα.

Καθώς περίμεναν, οι διασώστες έκαναν ό, τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους σκύλους, να τους δώσουν τροφή και νερό μέσα στα κλουβιά ενώ την ίδια ώρα έβγαλαν μερικά νεκρά ζώα από το φορτηγό.

Δέκα ώρες αργότερα, ο οδηγός αναγκάστηκε τελικά να παραδώσει τα σκυλιά στην αστυνομία αφού δεν είχε υγειονομικά πιστοποιητικά για κανένα από τα σκυλιά. Η αστυνομία παρέδωσε τότε τα σκυλιά στους διασώστες, οι οποίοι πήγαν ξεκίνησαν απελευθερώνοντάς τα από τα κλουβιά.


Περίπου το 30% των σκύλων πέθαναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά όλα τα άλλα έδειχναν τη χαρά και την ανακούφισή τους καθώς έβγαιναν από τα κλουβιά.

«Η κατάσταση πολλών σκύλων ήταν δραματική», δήλωσε ο Xue Lian, ένας από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση και πρόσθεσε πόσο διαφορετική ήταν η συμπεριφορά τους όταν τα έβγαζαν από τα κλουβιά.

Οι σκύλοι μεταφέρθηκαν σε μια κοντινή εγκατάσταση ενός καταφυγίου όπου δέχτηκαν επείγουσα κτηνιατρική φροντίδα ενώ γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί πόσα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστραφούν. Τα υπόλοιπα θα δοθούν για υιοθεσίες.

Διεθνή
1

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM