Ξανά στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος - Η ανακοίνωση από το Παλάτι

Ξανά στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος - Η ανακοίνωση από το Παλάτι Facebook Twitter
0

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες εβδομάδες από τότε που η κατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου είχε πυροδοτήσει έντονες φημολογίες ακόμη και για θάνατό του, και σήμερα τα βρετανικά μίντια είναι και πάλι αναστατωμένα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μπάκιγχαμ.

Ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγός της Βασίλισσας Ελισάβετ εισήχθη στο νοσοκομείο χθες το βράδυ ως «προληπτικό μέτρο», αναφέρει το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Νοσηλεύεται εξαιτίας λοίμωξης που οφείλεται σε προϋπάρχουσα κατάσταση, επιβεβαίωσε το παλάτι το οποίο αν και δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες αναφέρει πως ο 96χρονος Φίλιππος είναι απογοητευμένος επειδή δεν θα μπορέσει να συνοδεύσει την Βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ και στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι εκείνη που κηρύσσει την επίσημη έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, θα συνοδεύσει τελικά ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος.

Τον περασμένο Μάιο το Παλάτι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα. «Από το φθινόπωρο δεν θα ασκεί τις βασιλικές του υποχρεώσεις. Η βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως τις υποχρεώσεις της», ανακοίνωσε ο βασιλικός συντάκτης του δικτύου ITV στο Twitter.

Η κίνηση που τότε προκάλεσε όργιο φημολογίας ήταν η απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ να συγκαλέσει έκταση σύσκεψη όλου του προσωπικού της βασιλικής οικογένειας με έναν «εξαιρετικά ασυνήθιστο» τρόπο.

Αυτή τη φορά τα πράγμτα είναι λίγο ποιο ήπια σχετικά με την υγεία του.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM