Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι οι «φυγόδικοι» τούρκοι στρατιωτικοί δεν είναι αθώοι

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι οι «φυγόδικοι» τούρκοι στρατιωτικοί δεν είναι αθώοι Facebook Twitter
1

O τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε πως η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί, που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δεν είναι αθώοι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο Γιλντιρίμ είπε συγκεκριμένα ότι «αν και η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι οι φυγόδικοι πρώην στρατιώτες δεν είναι αθώοι, έχει αφήσει το θέμα της έκδοσής τους στα δικαστήρια». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν τη Δευτέρα, κατά την πτήση επιστροφής του Γιλντιρίμ στην Τουρκία, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

O τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως συζήτησε την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, αλλά ο Τσίπρας είπε ότι τα ελληνικά δικαστήρια είναι ανεξάρτητα και το ζήτημα προς το παρόν εξαρτάται από αυτά.

Σημειώνεται πως η Άγκυρα έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των πρώην στρατιωτικών, αλλά τα ελληνικά δικαστήρια την έχουν απορρίψει.

Ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα τάχθηκε κατά της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου στην Τουρκία.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ