Ένα 12χρονο κορίτσι από την Γιούτα των ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει come out και να παραδεχθεί δημοσίως στη Μορμονική εκκλησία που πηγαίνει, ότι είναι ομοφυλόφιλη αλλά, όπως φαίνεται, η κίνησή της ενόχλησε και τα πράγματα εξελίχθηκαν τελικά διαφορετικά από αυτό που περίμενε [σ.σ. Ως Μορμόνοι χαρακτηρίζονται τα μέλη της ευρύτερης χριστιανικής κίνησης των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, και συνηθέστερα της μεγαλύτερης και παλαιότερης Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών].

 

Η Savannah πήρε την μεγάλη απόφαση να μιλήσει για την σεξουαλική της ταυτότητα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι κάποια «φρικτή αμαρτωλή» και πως δημιουργήθηκε από «επουράνιους γονείς» που «την έφτιαξαν για να είναι γκέι», όπως δείχνει και το βίντεο που τράβηξε ένας από τους παρευρισκομένους. Ωστόσο, ενώ μιλούσε κι άνοιγε την καρδιά της για όσα σκέφτεται, της έκλεισαν το μικρόφωνο και της ζήτησαν να επιστρέψει στη θέση της, κάποιος άλλος πήγε στη θέση της και άρχισε να γενικολογεί χωρίς κάποια αναφορά στα όσα έλεγε το νεαρό κορίτσι, κι η Savannah γύρισε στη μητέρα της με δάκρυα στα μάτια. 

 

«Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Πιστεύω πως είναι ένα παιδί επουράνιων γονιών και νιώθω στην καρδιά μου πως με δημιούργησαν και με αγαπούν. Πιστεύω πως φτιάχτηκα όπως είμαι, όλα τα κομμάτια μου, από τους επουράνιους γονείς μου. Δεν με κατέστρεψαν όταν μου έδωσαν καστανά μάτια ή όταν γεννήθηκα φαλακρή. Δεν με κατέστρεψαν όταν μου έδωσαν φακίδες ή όταν με δημιούργησαν για να είμαι ομοφυλόφιλη. Ο θεός με αγαπά έτσι όπως είμαι επειδή πιστεύω πως αγαπά όλα τα πλάσματα που δημιούργησε», ακούγεται να λέει το 12χρονο κορίτσι. «Κανένα κομμάτι μου δεν είναι λάθος. Δε επιλέγω να είμαι έτσι και δεν είναι μόδα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιον άλλο να γίνει γκέι και το να είναι γύρω μου δεν πρόκειται να τον κάνει όπως είμαι εγώ», προσθέτει. 

 

 

 

Στη συνέχεια, η Savannah λέει πως πιστεύει ότι ο Θεός θέλει να συμπεριφερόμαστε με καλοσύνη ο ένας στον άλλον, ακόμη κι αν είμαστε διαφορετικοί. «Ειδικά αν είμαστε διαφορετικοί. Ο Χριστός μάς το δίδαξε αυτό. Πιστεύω πως πρέπει απλώς να αγαπούμε. Πιστεύω πως είμαι καλή. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ να είμαι καλή με τον πλησίον μου και να βοηθώ αυτούς που είναι πληγωμένοι. Ξέρω πως δεν είμαι μια φρικτή αμαρτωλή επειδή είμαι έτσι. Πιστεύω πως ο Θεός θα μου το έλεγε αν ήμουν λάθος», ανέφερε επίσης στην λόγο της. Η ίδια, είπε επίσης πως ελπίζει μια μέρα να βγαίνει ραντεβού, να πηγαίνει σε σχολικούς χορούς και κάποια στιγμή να βρει μια σύντροφο, να παντρευτεί, να κάνει οικογένεια και να έχει μια καλή δουλειά. «Ξέρω πως μπορώ να τα έχω όλα αυτά ως λεσβία και να είμαι ευτυχισμένη. Πιστεύω πως αν ο Θεός είναι εκεί, γνωρίζει ότι είμαι τέλεια όπως είμαι και ποτέ δεν θα μου ζητούσε να ζήσω μόνη μου ή με κάποιον που δεν με ελκύει. Θα ήθελε να είμαι ευτυχισμένη. Θέλω να είμαι ευτυχισμένη. Θέλω να αγαπώ τον εαυτό μου και να μην νιώθω ντροπή για το ποια είμαι. Σας ζητώ...»- κι εκεί ακριβώς της έκλεισαν το μικρόφωνο και της ζήτησαν να κατέβει κάτω. 

 

Όπως αποκάλυψε η μητέρα της, η κόρη της κατέβηκε με δάκρυα στα μάτια. «Ήρθε προς το μέρος μου κλαίγοντας. Την κρατούσα αγκαλιά και της έλεγα πως είναι τέλεια και καλή και πως δεν πάει κάτι στραβά με το ποια είναι, πως είναι γενναία και όμορφη. Θύμωσα που επέλεξαν να την πληγώσουν για τους λόγους τους», λέει η μητέρα της. Όπως εξηγεί, η Savannah ήθελε από καιρό να κάνει come out στην εκκλησία αλλά την εμπόδιζαν για να μην πληγωθεί από την απόρριψη. «Το ήθελε από τον Ιανουάριο και τελικά της το επιτρέψαμε τον Μάιο. Είχε δουλέψει τόσο σκληρά για να τελειοποιήσει τον λόγο της και πώς θα απεικόνιζε ακριβώς αυτό που ένιωθε. Αποφασίσαμε να την αφήσουμε γιατί σκεφτήκαμε πως θα ήταν πιο επιζήμιο να της κλείσουμε το στόμα ή να της κάνουμε να νιώσει πως είναι λάθος», καταλήγει.

 

Δείτε το βίντεο από την εξομολόγηση της Savannah: