Δύο έφηβοι χάθηκαν στις κατακόμβες στο Παρίσι και βρέθηκαν μετά από τρεις μέρες στον απαγορευμένο λαβύρινθο

Δύο έφηβοι χάθηκαν στις κατακόμβες στο Παρίσι και βρέθηκαν μετά από τρεις μέρες στον απαγορευμένο λαβύρινθο Facebook Twitter
0

Δύο έφηβοι διασώθηκαν από τις κατακόμβες που βρίσκονται κάτω από το Παρίσι την Τετάρτη, έχοντας χαθεί στο δαιδαλώδες σύμπλεγμα επί τρεις μέρες.


Οι δύο έφηβοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται με υπερθερμία αφού βρέθηκαν από ομάδες αναζήτησης και σκύλους διάσωσης.

«Ήταν χάρη στα σκυλιά που τους βρήκαμε», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού στο γαλλικό πρακτορείο.

Ένα δίκτυο περίπου 250 χιλιομέτρων υπόγειων σηράγγων σχηματίζει έναν λαβύρινθο κάτω από το Παρίσι, με μόνο ένα τμήμα ανοιχτό στο κοινό σε επίσημη τοποθεσία επισκεπτών στο νότιο μέρος της πόλης.

Η είσοδος σε άλλα σημεία απαγορεύεται με το νόμο από το 1955, αλλά οι παράτολμοι μαθητές, λάτρεις των εξερευνήσεων και κάποιοι εναλλακτικοί κινηματογραφιστές έχουν κατά καιρούς αποκτήσει πρόσβαση στην απαγορευμένη ζώνη μέσω μυστικών εισόδων από καταπακτές, φρεάτια ή και παλιά κτίρια.

Δεν είναι απολύτως σαφές το πώς βρέθηκαν και πώς τελικά χάθηκαν στον απαγορευμένο λαβύρινθο οι έφηβοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ