Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
2

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην είσοδο της κατοικίας του, λίγο πριν από την έναρξη μιας διαδήλωσης κατά της διαφθοράς στο κέντρο της Μόσχας, η οποία θεωρείται παράνομη από τις αρχές. 

Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανέφερε η σύζυγος του Ναβάλνι στο Twitter. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείου του Ναβάλνι διακόπηκε, δήλωσε η εκπρόσωπός του σε ένα ξεχωριστό μήνυμα. Διακόπηκε επίσης και η απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου από το γραφείο του ηγέτη της αντιπολίτευσης. 

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης έναν μικρό αριθμό διαδηλωτών την ώρα που εξέρχονταν από σταθμό του μετρό, λίγο πριν από την έναρξη του συλλαλητηρίου στη Μόσχα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Χιλιάδες Ρώσοι αναμένεται να διαδηλώσουν κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ναβάλνι να εκθρονίσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου.

Οι αρχές της Μόσχας είχαν δώσει άδεια για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης σε μια περιοχή μακριά από το κέντρο της πόλης. Όμως ο Ναβάλνι ανακοίνωσε χθες αργά ότι οι αρχές άσκησαν πίεση στις εταιρίες για να μην του δώσουν εξοπλισμό βίντεο και ήχου, ώστε να μην μπορεί να ακούγεται με στόχο να ταπεινώσουν τους διαδηλωτές.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να μεταφέρει τον χώρο των διαδηλώσεων στην Τβερσκάγια, την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο. Αυτό σημαίνει ότι η διαδήλωση θα θεωρείται παράνομη από τις αρχές και η αστυνομία ενδέχεται να επέμβει για να τη διαλύσει.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ