ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναγερμός στο Παρίσι - Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Συναγερμός στο Παρίσι - Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο κοντά στην Παναγία των Παρισίων Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς η  αστυνομία του Παρισιού έκανε γνωστό ότι δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων εξαιτίας ενός σοβαρού "περιστατικού".

Ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση στο προαύλιο της Παναγίας των Παρισίων, από έναν άνδρα οπλισμένο με σφυρί, όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα από τις αστυνομικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον δράστη. Ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε στο έδαφος, έξω από τον καθεδρικό ναό. Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλο το σημείο και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή αυτή.

O δημοσιογράφος David Rahul Métreau, που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο FranceInfo ότι ακούστηκαν δύο εκπυρσοκροτήσεις, που προκάλεσαν πανικό μέσα στο ναό

Ο δράστης της επίθεσης δέχθηκε πυρά από τον αστυνομικό και τώρα βρίσκεται στο έδαφος, τραυματισμένος αλλά φέρεται να είναι ζωντανός. Τραυματισμένος είναι επίσης και ο αστυνομικός.

Τις έρευνες για την υπόθεση αυτή ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.


Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα αφού τους απείλησε με το σφυρί και αρνήθηκε να σταματήσει. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ο δράστης έχει τραυματιστεί στον θώρακα.


Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε μια δυνατή κραυγή και μετά είδε το πλήθος να κινείται. «Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού», πρόσθεσε.


Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ