Μέι: Θέλουμε να διατηρήσουμε μία βαθιά σύμπραξη με την ΕΕ μετά το Brexit

Μέι: Θέλουμε να διατηρήσουμε μία βαθιά σύμπραξη με την ΕΕ μετά το Brexit Facebook Twitter
0

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι θέλει να διατηρήσει μια «βαθιά και ιδιαίτερη» σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντώντας στη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στη Βρετανία.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε αυτή τη βαθιά και ιδιαίτερη σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή φεύγουμε από την ΕΕ, αλλά δεν φεύγουμε από την Ευρώπη», δήλωσε η Μέι όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια της Μέρκελ.


«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε θέματα όπως η ασφάλεια και η άμυνα επειδή αυτό είναι σημαντικό για όλους μας», πρόσθεσε. 

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των βρετανικών βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, η Μέι σημείωσε πως στην ΕΕ υπάρχουν αυτοί που θέλουν να «τιμωρήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο» για το Brexit και επέμεινε πως το να μην υπάρξει συμφωνία είναι καλύτερο από το να υπάρξει μια κακή συμφωνία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM