Απεργία την Πρωτομαγιά

Βομβιστική επίθεση έξω από μαγαζί με παγωτά στη Βαγδάτη - Τουλάχιστον 15 νεκροί

Βομβιστική επίθεση έξω από μαγαζί με παγωτά στη Βαγδάτη - Τουλάχιστον 15 νεκροί Facebook Twitter
EPA/ALI ABBAS
0

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από ένα κατάστημα με παγωτά στη Βαγδάτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 15 ατόμων και τον τραυματισμό 24, σύμφωνα με τη Guardian.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, που σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην εμπορική περιοχή Καράντα, και ενώ οι δρόμοι της ιρακινής πρωτεύουσας ήταν γεμάτοι κόσμο που προετοιμαζόταν για το Ραμαζάνι.

Σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, η βόμβα φέρεται να πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, και βρισκόταν σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Λίγες ώρες αργότερα, μια δεύτερη επίθεση προκάλεσε τον θάνατο ακόμη ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 12 κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη στην περιοχή Καρχ. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δεύτερη επίθεση.

Στην Καράντα είχε σημειωθεί μια τεράστια έκρηξη με παγιδευμένο φορτηγό τον Ιούλιο του 2016, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 324 άνθρωποι. Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράν μετά την υπό τις ΗΠΑ επέμβαση στη χώρα το 2003.

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στο Ιράκ από το τέλος του 2015. Πλέον βρίσκεται πολιορκημένο σε έναν θύλακα στη Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την οποία χρησιμοποιούσε ως προπύργιό του στο Ιράκ.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ