Φιλιππίνες: Στους 95 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα νότια της χώρας

Φιλιππίνες: Στους 95 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα νότια της χώρας Facebook Twitter
0

Στους 95 ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τις εξαήμερες πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων ανταρτών και του στρατού στα νότια των Φιλιππίνων.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό από τις στρατιωτικές δυνάμεις οκτώ νεκρών αμάχων που εκτιμάται ότι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στρατιωτικού αξιωματούχου.

Μεταξύ των θυμάτων, συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ αυτά εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, σε απόσταση 300 μέτρων από το δημόσιο πανεπιστήμιο του Μιντανάο, στην πόλη Μαράουϊ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών (Maute) από την περασμένη Τρίτη.

«Στα πτώματα που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται τέσσερις άντρες, τρεις γυναίκες κι ένα παιδί», δήλωσε ο Ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα, τονίζοντας ότι ο εντοπισμός των πτωμάτων αυτών, επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι οι ένοπλοι εκτέλεσαν αμάχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχει επιβεβαιωθεί η εκτέλεση 19 αμάχων από τους τζιχαντιστές, ενώ 61 αντάρτες έχουν σκοτωθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν 11 νεκρούς στρατιώτες και 4 αστυνομικούς νεκρούς, από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ